Hoppa till innehåll

Nytt på stickorna…

april 1, 2014

Jag brukar alltid ha flera olika stickningar igång och när min röda jumper blev färdig blev det äntligen en plats över för något nytt. Det var ruskigt längesedan sist men den här gången passade det så jag kunde vara med på Husmorskolans syföreningsmöte dagen till ära med ett inlägg om den här nyligen påbörjade stickningen. Jag har längtat efter att sticka i det här härligt gröna tvåtrådiga ullgarnet som fanns med i det stora garnlasset jag fick av mamma i vintras. Färgen är sådär härligt mjölkig mellangrön så man tänker på mjälla tulpanstjälkar och annat vårigt.

grönbasket2

Det ska bli en enkel cardigan med v-ringning som löst utgår från det här mönstret men med tämligen många ändringar efter eget huvud så det blir som jag vill ha det. För att göra något annat än slätstickning, men samtidigt hålla det enkelt så det funkar framför teven gjorde jag en ”basket weave” som ytmönster. Det vill säga fyra räta, fyra aviga. Sen efter fem rader byter jag till fyra aviga, fyra räta…För att inte glömma bort mig har jag ringmarkörer (älskar Clovers mjuka ringar) för varje byte och stickorna är Knit Pros Rosewood Cubics. Jättesköna fyrkantiga stickor som gör greppet bättre och minskar ömma handleder något otroligt mycket.. Tyvärr görs de inte i mindre storlek än 3,5 (skulle jättegärna haft dem i 2,5:or och 3:or också) men till just den här modellen använder jag mig av 4:or så det är ju ingen fara på taket..grönbasket/I’ve started a new knitting in a lovely green shaded woolyarn. I just love this color, perfect for spring…. It’s going to be a simple cardigan, like the one I made in mustard last fall but this time in a basket weave../

2 kommentarer leave one →
  1. Tyglina permalink
    april 1, 2014 5:30 e m

    Härlig färg

  2. april 3, 2014 4:15 f m

    Snyggt! Gillar verkligen den där enkla mönsterstickningen. Och så får vi se vad du hittar för fina knappar att sätta i sen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: