Hoppa till innehåll

Rubinrött med vita ränder..

mars 20, 2014

För ett tag sedan monterade jag min röda jumper med vita ränder. Den är stickad i Färgkrafts senaste tillskott av garner, vårt entrådiga Vita Pälsblend, VP1. Det är gjort av en mjuk och fin blandning av Finull och Leicsterull (400m/hg)  och färgen heter Granat. Än så länge ligger det inte så många färger ute i butiken men det kommer, de finns i samma färger som vårt FX garn. Det är bara det att jag inte hunnit fota dem än…
tröjan

Det här kommer bli en bra basjumper tror jag. Användbar till mycket. Men jag funderar ändå på om jag skulle förändra den lite. För när jag höll på och sticka ränderna upptäckte jag helt plötsligt att jag tagit två varv för mycket vid en randning. Istället för att repa upp bestämde latmasken i mig för att göra ränderna i par om tre, men det hade ju i så fall varit bättre att göra mellanrummet mellan de tre vita ränderna större än bara två varv. Som det är nu känns det lite som randningen blir en optisk villa där man inte riktigt ser om det är lika mellan varje eller inte. Man lär sig så länge man lever och nästa gång jag stickar fel ska jag göra om och göra som jag först tänkte. Ett sätt att minska den optiska villan lite vore ju att doppa hela tröjan i ett färgbad så ränderna får en annan färg än vitt. Jag tänker mig rött, en lite ljusare och klarare röd än tröjan så ränderna blir ljusare röda. En annan sak som får mig att vilja färga den är att det vita garnet luddade sig mer än jag tänkt vilket gör att randningen inte blir lika distinkt som jag tänkt… Men det ska jag grunna lite mer på (rött kanske inte är rätt färg heller, man kan ju välja så mycket att färga över med), det är ju inte så att jag har någon brådska.
tröjan4

Även om jag randningen inte blev som jag tänkt mig från början är jag mycket nöjd med denna min andra stickade tröja. Det är för övrigt samma mönster som står till bas för den här som det var till den senapsgula koftan, sen gjorde jag med mammas hjälp massa ändringar tills det blev något helt annat.
tröjan2-2

Jag gjorde några vintagerosetter som tillbehör (vi brukar göra sådana ibland på de workshops som vi har på mässor), med en broschnål på baksidan kan man byta efter behag nu tog jag en röd med vit kant, men både helröd och helvit passar finfint i halsen. Valmöjligheter tycker jag är bra!tröjan3Ärmarna fick precis lagom mycket puff. De här ärmarna tror jag minsann jag kommer göra många gånger framöver till mina stickade grejer, för det är precis som jag föredrar. Lite puff men ändå inte för mycket så det blir allt för påträngande stort över axlarna. Lagom är bäst som det brukar heta!

/ I finished my red jumper with stripes the other day. I’m very pleased with it, although I’m thinking about dipping it in a dye bath to make the stripes red instead of white. But I’m still thinking about that, no need to hurry at all/

3 kommentarer leave one →
  1. mars 25, 2014 9:41 f m

    Den blev väldigt fin! Å jag känner igen det där med latmaskens framfart…

    • mars 25, 2014 10:46 f m

      Ja, det är ju så dumt. Men det är sånt man lär sig av. Man retar sig bara på sig själv när man latat sig och valt genvägar istället för att göra rätt med en gång. 😉

Trackbacks

  1. Nytt på stickorna… | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: