Hoppa till innehåll

Min nya kofta!!

januari 20, 2014

Jag blev färdig med min senapsgula cardigan redan innan jul. Men det dröjde innan jag kom till skott att montera den, nu är den färdig och  för att vara det första större som jag stickat är jag väldigt nöjd med slutresultatet . Det här var precis en sådan typ av ”vardags-kofta” som jag behövde. Garnet är ett tvåtrådigt finullsgarn som mamma rotade fram åt mig och som jag sedan färgade mustigt gulockra. En helt ny färg för mig och ett härligt ombyte från alla kalla färger som jag dragits till förr…Mönstret är från en stickbok från 1947, väldigt lättstickad och trevlig modell även om jag till nästa gång nog skulle ändrat lite på en del saker.cardigan4

Det är ju egentligen jättekonstigt att inte sticka om man jobbar med garn och jag är så himla glad att handlederna äntligen håller för stickning. Jag hade ju som jag skrivit om tidigare fått en muskelinflammation i handlederna på grund av överansträngning. Flera års handleds-vila och sen började jag försiktigt med bara korta stick-sessioner för att bygga upp handleds-musklerna  utan att överanstränga dem. Det funkade och nuförtiden kan jag sticka nästan hur länge som helst utan att få ont. Hurra för det!! Sen kan jag tillägga att det fortfarande är viktigt hur jag sitter och vilka stickor jag använder. Trästickor ska det vara annars blir det för ”glidigt” och det börjar kännas med en gång att man spänner sig på fel sätt.cardigan2

Min vanligaste frisyr den senaste tiden är flätor….Det mest praktiska  nu när det är vinterkyla och eventuella lockar ändå skulle bli förstörda av mössan.
cardigan3

Matchande bakelitarmband. Gula toner är så fint ihop med rött tycker jag!cardigan/I finished my mustard cardigan some days before christmas but haven’t gotten around to sewing it together until now. I like how it turned out, I needed a warm everyday cardigan like this and since it’s the first bigger thing I ever knitted of course I’m happy about the fact that it actually ended up a cardigan at all. The yarn is a 2 ply finewool from our stash at the studio that I dyed in this deep mustard color. It’s a nice change with this warm earthy yellow instead of all those cold colors I usually wear./

 

7 kommentarer leave one →
 1. januari 20, 2014 5:13 e m

  Suuperfin! Och antar att du fått lite inspiration från Emmy-koftan som är på allas överkroppar den här vintern? Eller är det mer originalinspiration från Keira Knightley i The edge of love??

  • januari 20, 2014 6:57 e m

   Tack!! Det var från Solanah (vixenvintage) som jag blev inspirerad till en senapsgul kofta! Fast hennes är ju kabel-stickad förstås.. Men det är ju festligt att det blivit så poppis med liknande nu i vinter, man ser dem ju som sagt överallt på webben. Det visste jag ju inte i augusti när jag började på den 😉

 2. januari 21, 2014 10:25 f m

  Åh, vad fin den är! Exakt en sån, fast röd, skulle passa i min garderob. Kanske dags att plocka upp ”sticka-lite-mer-avancerat”-stickorna och överge sjalar och halsdukar? Hm… (Plus att jag har ju faktiskt en Sara Fox som väntar på att bli färdig. Aj, nu fick jag dåligt samvete!!!)

  • januari 21, 2014 10:30 f m

   Ojoj, det är klart du ska gå på de större grejerna. Jag har en helt manisk dragning till stickning nu. Mycket för att jag är trött och vill ligga i soffan men är lite för rastlös för att ligga där utan att göra något mer än glo på tv (eller netflix snarare, har helt gått ifrån vanlig teve nu.. om du gillar serier med lite övernaturligt rekommenderar jag ”Hemlock groove”. Min favorit, varulvar som inte ser helt datagjorda ut, jag tror till och med de har en riktig varg istället för Husky i rollen som varulv 😉 )

Trackbacks

 1. Rubinrött med vita ränder.. | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: