Hoppa till innehåll

Inspiration från tidningarna…

januari 23, 2014

Vi hittade några tidningar i källaren som klarat sig utan skador och eftersom det är bland det roligaste som finns att bläddra i gamla tidningar tog jag med mig dem hem för vidare undersökning. Den översta var en julupplaga med allehanda julberättelser och bilder på änglar och dyligt. Inte det mest intressantaste kanske. Men under den fanns bland annat två upplagor av Allers mönstertidning från 1939, en bilaga till den vanliga tidningen med ett rackarns roligt innehåll.
DSC_0011

Stickmönster bland annat. Den här jumpern såg väldigt fin ut  jag gillar speciellt hur den är gjord vid midjan. Snyggt!DSC_0016

Den här randiga sportjumpern får mig att känna mig helrätt med min randiga som jag håller på att sticka nu. I beskrivningen är visserligen det mörka garnet blått (mitt är rött) och min randning är i avig på en slätstickad botten men ganska likt är det ju iallafall.DSC_0054

Beskrivningar på plagg att sy fanns också med, tyvärr inte med själva mönstren, för de fick man köpa löst. Men eftersom det fanns mönsterbild i litet format kan man ju rita upp det själv i rätt skala om man skulle känna sig hågad. Inspirerande att titta på och läsa texterna är det iallafall. Texter i gamla tidningar är så roliga, språket är helt annorlunda från dagens och det känns lite mer oskyldigt på något sätt.
DSC_0022

DSC_0029

Tiderna märks allt och det återkommer hela tiden råd om hur man ska hushålla med resurserna. Som här då man får tips om hur man gör en gammal klänning som ny med nya ärmar.DSC_0043

Men det är ju inte bara artiklarna som är roliga att läsa. Annonserna är ju minst lika inspirerande de. Som den här för Palmolive schampo… En sådan uppsättning går ju inte av för hackor till exempel!DSC_0052

Och damerna i parfymreklamen har rackarns snygga frisyrer de med…
DSC_0063

/I found some old magazines in the basement of my grandmothers house. I love old magazines, they always are so inspiring. These ones from 1939 had a lot of knitting patterns, sewing stuff and other handicraftrelated articles in them.. And very nice ads as well. Love the hairdo from the Palmolive schampoo ad./

One Comment leave one →
  1. januari 27, 2014 6:46 e m

    Den randiga jumpern går ju inte av för hackor! Ytterligare en ”to-do” på min lista då…
    Helt OT- blondinen på parfymreklamen- skrämmande lik Miriam Parkaman aka Miriams kafferep!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: