Hoppa till innehåll

Gul som en liten tussilago!

juni 1, 2013

Jag fick ett sug efter lite mer gult i mitt liv. Så jag färgade lite vit bomullstwill (liknande den jag använde till den röda kjolen) och sydde mig ännu en kjol. Efter kjolen var färdig fanns det lite småbitar av tyg kvar och helt skamlöst kopierade jag den här fiffiga halsdekorationen. Jag använde en vintage glas-knapp att knäppa ihop slipsen med, jag har inte vågat använda dem förut eftersom de är lite för känsliga för att åka med i tvättmaskinen. Men till det här syftet funkade den utmärkt. Tillsammans med den här vita blusen som är arvegods från mormor blev det en riktigt tjusig ensemble. Så tjusig att jag nog måste sy en likadan i det röda tyget så jag har att matcha den röda kjolen med. Håret är nyklippt och åtskilligt mycket kortare. Över en decimeter åkte av och det känns väldigt skönt såhär inför sommaren. Lite påfyllning på det röda och vips känner man sig som en ny människa.

gul2

gul

I got a craving for more yellow in my wardrobe so I dyed some white cotton twill and made another skirt from the same pattern as I used with the red one. I got some fabric left after the skirt was finished so I shamelessly copied this lovely tie to match my skirt. For closure I used a vintage glassbutton that are to delicate to laundry, it turned our rather nice I must say.

4 kommentarer leave one →
  1. juni 1, 2013 12:31 e m

    Du är ju makalös kvinna! Jättefint.

  2. juni 2, 2013 7:47 e m

    Himla snyggt! Som alltid 🙂

Trackbacks

  1. Rött, blått och prickigt… | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: