Hoppa till innehåll

Röd kjol på rekordtid…

maj 27, 2013

a-kjol4

Jag insåg för några dagar sedan att jag har en total brist på A-linjeformade kjolar i garderoben. Nog för att pennkjol är toppen men ibland vill man ju ha variation. Så jag ritade om pennkjolsmönstret till den här och klippte snabbt ut delarna i ett lite tjockare rött bomullstwill. Det gick av bara farten och samma kväll var den färdig så när som på fållningen. Älskar när det går snabbt från idé till färdig vara! (Älskar föresten kombinationen rött, vitt och gult som jag har på mina bakelitarmband. Jag får sådana isglassvibbar, väldigt somrigt.)
a-kjol2

Jag tog en röd knapp ur mitt förråd och för att vara lite extra färgglad valde jag ett turkost knapphåls-silke för att sy i knappen med. Jag gillar att göra de där små detaljerna lite extra piffiga, kanske inget som någon annan tänker på men jag gillar det och det är ju det som räknas.

a-kjol

Så en titt från den vinkeln. Har faktiskt redan sytt upp en i marinblått också. Det gick av bara farten och nu har basgarderoben fått sig en rejäl påfyllning. Det här känns som favoritutstyrseln för den här sommaren. Klänningar i all ära men kjol och blus är nog ändå mer min melodi. Så till sist en titt på fräknarna som börjat komma efter en helg med mycket utomhusaktiviteter.
a-kjol3

/I realized a couple of days ago that I had a total lack of A-line skirts in my closet, so I quickly transformed my pencil-skirt pattern to this and in just one night I had it almost finished (apart from the hemming that I did the next day). I love when it goes from idea to finished product in speed time. I have actually allready made another one in navy aswell as I knew at once that this was going to be a favorite. Dresses might be lovely but blouse and skirt is my favorite any day of the week. /
2 kommentarer leave one →
  1. maj 28, 2013 9:29 f m

    Ljuvlig! Så himla fin och användbar. Har egna funderingar på en liknande och de dammades av nu.
    Sliter med att rita eget nu och allt blir katastrof. Lite tungt att ta sig ur det, men jag jobbar på det. 🙂

Trackbacks

  1. Gul som en liten tussilago! | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: