Hoppa till innehåll

Gransättar-helg!

maj 26, 2013

I helgen har det varit full rulle. Vi hade hämtat ut granarna vi ska sätta längst bort på vårt 3 hektar stora fält och de behövde komma i marken. Men 2000 plantor är ganska mycket på två personer så vi bjöd in lite vänner.  Både smart och otroligt trevligt på samma gång. En bra kombination!

granhelg2

Jag hade på mig min vanliga typ av arbetsklädsel, ylleskjortan fick vara på eftersom det var lite kyligt på morgonen

granhelg

Bandana om håret och läppstiftet på. Man kan ju vara chic även när man jobbar ute på fältet.

granhelg3

Dagen blev allt eftersom mer solig och mina örter trivdes i sina krukor. Solhatten fick efter lunch följa med ut på fältet för vid det laget gassade solen rejält.

granhelg5

Stella vill helst ligga ute och spana, men man får med jämna mellanrum dra in henne i huset för att hon inte ska bli alldeles uttorkad i hettan.

granhelg10

Vi tog en behövlig siesta mitt på dagen med lunch och kaffe ute på altanen där långbord hade dukats upp. Man var allt lite mör i kroppen och jag undrade allt hur man skulle orka fortsätta efter maten. Men det gick som tur var.

granhelg7

Vips så hade 850 granar planterats och vi avslutade arbetet och det var äntligen dags för en kall öl. Maken hade bryggt några olika sorter speciellt för det här tillfället och det var ruskigt gott med en svalkande öl efter alla timmars intensivt arbete.

welliesGummistövlarna samlades på trappen…

granhelg6

En skön dusch och sedan på med kvälls-stassen. Sen var det grillning och öl-provning på schemat. En fördel med en make som har hembryggning som hobby är att man får smaka så mycket olika goda öl.

granhelg8

Dukat bord med ett turkost tyg som fick agera bordsduk.

granhelg9

Det blev en rackarns god middag som belöning efter granarna. Fattas bara att man inte utfodrar sina små arbetsbin ordentligt när man bjudit in dem till gransättar-helg. Det blev marinerade lammspett, min favorit potatis-sallad (med majonäs, grekisk yogurt, dijonsenap, kapris, gräslök och persilja) tomat, oliv och fetaostsallad och lite diverse grillade grönsaker till det. Bara favoriter och så ska det ju vara när man har vännerna hemma på besök.

This weekend has been very busy indeed. We had to start planting our fir trees in the far end of our big field. But 2000 plants are quite a lot for two people to manage so we invited some friends. Working hard all day with the reward in a big barbecue in the evening. The sun was high all day and the weather was hot, hot. But with some cold beer that my husband had brewed especially for this moment to look forward to it went quite quickly, we planted 850 trees in just one day. 

3 kommentarer leave one →
 1. maj 27, 2013 10:02 f m

  Vilken härlig dag! 🙂

  • maj 28, 2013 1:58 e m

   Ja vi hade jättetrevligt! Så skönt att få hjälp med granplanteringen. 🙂

 2. Katrin permalink
  maj 29, 2013 4:00 e m

  Nämen, så fick mitt nylle vara med på RetroOlivia. Jag är hedrad! Du har fångat dagen bra. Det var en kanonhelg! Hoppas ni också fick regn igår, så att granplanterna växer ordentligt. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: