Hoppa till innehåll

Sommarklänning lagom till regnet..

maj 22, 2013

blomklänning4

Så här blev den somriga rosa rosenklänningen som jag gav en förhandstitt på häromdagen. En riktig sommarklänning i en tunn skön bomullstwill och precis när den blev färdig blev det regn och kyla typiskt nog. Men jag hänger den i garderoben i väntan på en varmare dag. Den lite tveksamma blicken beror på att det började dugga under tiden jag tog bilderna.blomklänning2

Men som tur är har vi ju en altan där man kan fota lite också och slippa bli blöt. I bakgrunden går hästarna och betar i sin hage och bakom mig är mitt nygrävna trädgårdsland där jag sått grönsaker så det stod härliga till (innan regnet kom).

blomklänning

blomklänning3

 

(Kjolen blev lite skrynklig till den sista bilden för att jag var tvungen att promenera hundarna i regnet mitt i fotograferandet, så är livet på landet ibland.)

/This is how the summerdress in the rosy cotton turned out. I finished it just in time for the rain to arrive, very typical. The sceptical look on my face is due to the rain starting again. Fortunately we have a terrace where one can take photos aswell but without getting wet. In the background the horses are grazing and there’s a small view of my vegetable patch where I hope to have carrots, lettuce, beans and radishes later in the summer. The skirt got a bit wrinkly in the last picture, thats because I had to walk the dogs in the rain between taking pictures. That life on the country for ya!/

8 kommentarer leave one →
 1. maj 22, 2013 3:27 e m

  Vacker! En sån skulle jag vilja ha. Blinkblink 😉

  • maj 23, 2013 10:18 f m

   Tack Stina! Det är klart du kan få en sån om du vill. Men det behövs lite prövning så du får se till att komma på besök så jag kan prova på dig. 🙂

  • maj 23, 2013 10:22 f m

   Jag har föresten, jag har typ 8 meter kvar av det här tyget så det ska nog räcka till en klänning till 🙂 och jag har det i en beige/kräm-färgad färgställning med. Den är också väldigt snygg, den har jag tio meter av 😀

 2. maj 23, 2013 6:07 f m

  Jättesöt klänning, snyggt med bandet vid halsen och ärmar!

 3. maj 23, 2013 9:56 f m

  Så fin – som vanligt! Du är helt grym!!
  Och naturligtvis blir jag inspirerad. Insåg igår att vi ska på studentuppvaktning och jag har ju INGENTING att ha på mig!
  Städar syrummet med liv och lust just nu, så kanske att det blir att något får växa fram där??

  • maj 23, 2013 10:21 f m

   Tack Åsa! Ojoj, du får attack-sy något!? hoppas du får det fint och städat i syrummet, mitt ser ut som fan just nu, trådar och tygbitar överallt på golvet, men vi ska få besök i helgen och de ska sova där så då måste det ju var städat.. blir bra sen när de åkt så har jag automatiskt fint sy-rum att vara i och ha mig. 🙂

 4. juli 4, 2013 10:10 f m

  Å så himla fin klänning. Duktig du är på att sy och tack för en inspirerande blogg. Hittade precis hit och kommer sannerligen tillbaka:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: