Hoppa till innehåll

En rosa bullet-bra…

maj 21, 2013

DSC_0042

Jag insåg helt plötsligt att min underklädeslåda var i fattigt skick, då i synnerhet på grund av det skrala antalet bh-ar som fanns i den. Så jag tog fram mina roliga lådor med band och allehanda saker som behövs när man syr underkläder och sydde en ny bh. Den här gången ville jag jag en bullet-bra istället för de ”vanliga” jag brukar sy, jag prövade dessutom ett nytt mönster som jag fick från Lisa när jag köpte resårspets av henne på förrförra syfestivalen. Det var ”Kwik Sew 3594 ”som jag använde och lätt gick att göra om till en bh med lite mer vintage-känsla. Till nästa bh kommer jag göra ytterligare lite förändringar sen har jag ett riktigt bra bullet-bra mönster som för övrigt fungerar ypperligt att göra utan stickningarna för en lite mer diskret strut-form på bysten. Eftersom det var ett prov sydde jag i ett enkelt rosa bomullstyg, nästa gång ska jag nog ta fram de lite finare underklädes-tygerna jag har i mina gömmor. För det är ju lika bra att jag syr ett helt gäng nya bh-ar på en gång så underklädeslådan blir ordentligt välfylld och det slipper bli så där skralt igen. Sen är det ju otroligt roligt att sy underkläder också.

/I realized that I was in need of new bras and quickly sewed a new bullet-bra that turned out rather nice. I used a new pattern this time,  Kwik Sew 3594 that was very easy to transform to a more vintage-looking bra-pattern. As it was a testrun I made it in a simple pink cotton but for next time I’ll take out my more fancy fabrics, it’s best to make a bunch of new bras all at once to stock up. It’s so fun making your own underwear./

9 kommentarer leave one →
 1. maj 21, 2013 1:37 e m

  Åh, jag tänkte väl att jag kände igen den! Den har jag ju också sytt ett antal gånger. Jag måste också ändra lite här och lite där för att få den ultimata formen, men jag gillar den. Och den var hemskt fin i rosa!

  Jag har testat att lägga padding i bottendelen på kupan och det är inte så dumt! 🙂

  • maj 21, 2013 1:42 e m

   Ja, det blir ju lite anpassning för att funka för en själv. Man kan ju inte riktigt veta hur den sitter heller förän hela är klar. Men helt klart en vinnare. Tänkte nog att jag skulle göra om delen som är under kuporna till en del utan mittsömmen nästa gång. och så inte ringa ur så mkt som jag gjorde vid armhålorna (vet inte varför jag klippte av där) för nu är det liite spill där. 😉 även om det är skönt att slippa få armhål-skav som man kan få av bh-ar som går för högt så är ju spill inget vidare heller fast det är inte så mkt att det syns med kläder på :D..

   Padding låter intressant fast jag har ju problem med vadderade bh-ar för det fastnar hundhår som sticks 😀 Så jag tror jag skippar det. 🙂

 2. Anna permalink
  maj 22, 2013 6:37 f m

  Oj så avancerat!!! Här kände jag direkt att mina kunskaper ligger långt i lä. Häftigt och imponerande 🙂

  • maj 22, 2013 8:40 f m

   Anna- Nej då det är inte så svårt faktiskt. Lite pilligt men inte alls farligt svårt. prova vettja! Det är jättekul att sy bh och det är väldigt fint sen att få gå omkring i en som man gjort själv. 🙂 Går inte åt mycket tyg heller för den delen, så det är ett bra sätt att använda spillbitar på. 😀

   • Anna permalink
    maj 22, 2013 3:58 e m

    Sant, ligger sannolikt viss känsla i att verkligen presterat en egen BH 🙂

 3. Monika permalink
  maj 23, 2013 6:06 f m

  Den har jag också sytt! Jag tröttnade fort på att sy bh för att de aldrig höll så bra som köpta – jag antar att jag inte hade speciellt bra material. Men visst är det roligt att kunna göra egna, ha matchande set utan att det kostar jättemycket osv.

  • maj 23, 2013 6:19 f m

   Hm, min äldsta hemsydda är nog 3 åt gammal å den är fortfarande hel (men sliten, så den får fungera som arbets-bh när man gör saker sommar skitiga å svettiga). Men jag har ju sytt i bomull, dubbla lager så det kanske är mer slitstarkt än de material du använde?

 4. maj 23, 2013 8:04 f m

  Tjusigt! Du skapar så vackra ting. Och en sådan inspirationskälla. I dagarna ska jag försöka ge mig på att sy ett par 40-talsbyxor.
  /Bästa hälsningar Åsa

 5. Maggie permalink
  augusti 27, 2013 11:18 f m

  Åh, vilken snygg! Tänk vad roligt att sy sina egna underkläder och kunna justera dem som man vill för att hitta exakt rätt. Jag tycker det är riktigt svårt att hitta sköna behåar i butik som inte kostar skjortan! Tycker byglar skaver och vill helst ha mjuka, bygellösa, i bomull. Man tycker inte det borde vara alltför svårt att finna, men det är det ta mig tusan! Så när jag väl hittar brukar jag köpa minst två av samma modell… det enda trista är att man inte får så mycket lyft, vilket kan vara skönt om man har ett jobb som man svettas mycket på (som jag har).

  Ska nog ge mig på det här någon gång… Kan bli ett roligt litet projekt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: