Hoppa till innehåll

Rosigt därunder..

maj 29, 2013

Efter att jag sydde min första bullet-bra var jag tvungen att göra en till, det blir nästan alltid så med mig. Jag blir så taggad att jag måste göra en till, och sen kanske en till och en till…. Den här gången blev den perfekt efter några ändringar på mönstret. Jag använde mig av ett 50-tals tyg som jag hittade i mormors garderob där hon sparat minsta lilla stuvbit, något som jag verkligen uppskattar. Rosa rosor på vit botten, skirt och romantiskt och riktigt bra kvalitétsbomull sådan som de gjorde förr. Det var inte en vidare stor bit tyg som fanns, men det var iallafall så pass mycket att det räcker till ännu en bh eller kanske en matchande gördel. Härligt, härligt!
rosbh2

rosbh3

rosbh
/After I made the first bullet-bra I of course had to make another one. This time in a vintage cotton with pink roses that I found in grandmothers closet. She was a big hoarder and of course save every tiny bit of fabric after she made something. I like that because now I had just enough fabric from this lovely piece to make another bra or maybe even a matching girdle./

8 kommentarer leave one →
 1. maj 29, 2013 3:08 e m

  Imponerande! Du är väldigt duktig måste jag säga.

  • maj 30, 2013 3:42 e m

   Tack Ida, det är faktiskt inte så svårt att sy bh. lite pilligt bara 🙂

 2. maj 29, 2013 5:17 e m

  Åh så fantastiskt fin!

 3. maj 30, 2013 9:30 f m

  Jag blir nyfiken: Du syr den helt i stumt tyg? Räcker det med att knäppningen bak är lite stretchig? Blir det inte obekvämt?
  Har du ringat ur den något? Jag har gjort det på min, men då skär den lite in i bysten i ovankant, så jag måste nog klippa upp övre kupdelen lite, så att linjen blir mjukare. Annars gillar jag verkligen modellen! Och den är helt underbar i rosor!

  • maj 30, 2013 3:46 e m

   Japp, den är helt i stumt tyg. Så när som på en liten bit av bak-delen. Jag delade av bakpartiet och syr på en power-mesh där för att få lite stretch.. Inte obekvämt, mest en vanesak tror jag. de flesta vintage-bhar är ju stumt tyg. Det blir lite mer lyft och strut med stumt tyg 🙂 Inte ringat ut någonting men jag funderar på att göra det så man kan ha mer ringade plagg över. 🙂 Visst blev den fin i ros-tyget! Väldigt nöjd

 4. Agnes permalink
  juli 30, 2013 11:31 f m

  Hej! Din blogg har inspirerat mig massa, som är utbildad skräddare, syr på fritiden men har haft enormt dåligt med inspiration sista tiden… Har dock aldrig sytt underkläder annat än korsetter och underkjolar, men är sugen på att sy lite retro-underkläder 🙂 vet du var jag kan hitta bra mönster på gamla 50-talsunderkläder jag kan utgå ifrån?

  • augusti 4, 2013 8:28 f m

   Hej Agnes!

   Vad roligt att jag har inspirerat dig! Jättekul! Jag älskar att sy egna underkläder, det är ganska enkelt, speciellt om man jämför med korsetter gissar jag (har inte sytt korsett själv).. Det finns gamla 50-tals mönster att köpa på etsy. men jag har aldrig använt något därifrån faktiskt. Jag använde mig av ett moderns bh-mönster som jag ritade om efter att ha studerat mina vintage-bh-ar och sen ändrat om lite efter hur jag är skapt. jag tror det bästa för dig är att prova kwik sew 35 94 och sen rita om efter behag. Det mönstret är ju tänkt till stretch egentligen men om man syr i helt stumt tyg och gör stickningar i cirkelmönster runt kuporna blir det väldigt likt en klassisk bullet-bra. Gördlar syr jag också, men då gjorde jag eget mönster efter en gammal gördel som jag hade.

   Jag håller på att rita av mina mönster i olika storlekar och trycka upp och sälja här på bloggen. Däribland mina underklädes-mönster i vintagestil. Men det är inte helt färdigt än, jag hoppas att de ska bli färdiga under hösten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: