Hoppa till innehåll

Our zoo…

oktober 14, 2014

Precis när Outlander-abstinensen var som värst upptäckte jag den här serien som även den gav den där härliga dosen ”britt-mys” som man såväl behöver nu när det börjar dra mot höst. Fortfarande lite småkrasslig av den där förkylningen vill jag kura i soffan under en filt tillsammans med en stickning och något trevligt att titta på så ofta det bara går. BBC-producerade ”Our Zoo” utspelar sig på 30-talet, en man med svåra minnen från Första Världskriget får nog på tillvaron en dag och inser att det han allra helst vill för att må bättre är att ha djur omkring sig.

9_0

2_0

Det börjar inte heller med en vanlig liten katt minsann utan djur av det exotiska slaget som apor, kameler och papegojor.. Det slutar med att familjen flyttar från sin lilla bostad i sotiga London och flyttar ut till ett stort gammalt hus på landsbygden (älska engelsk landsbyggdmiljö!!) och börjar bygga ett zoo tillsammans. Inte mindre än Chester Zoo.. Det här är nämligen en serie byggd på verkliga händelser! Snacka om en serie i min smak, för jag känner igen mig i det där med glädjen i att ha djur, så förståss får man sig en rejäl dos av brittiskt 30-tal när det är som bäst.

8a2ec7050ba81c07d93b428d871245b7

596e64bfea2a1d0a21beef2a447d05d2

8e2e0999a252a17c82ab77677e229cb7

Man får sig massvis med härlig både stick och sy-inspiration till livs och jag har redan hittat massor av favoriter som jag lagt till mentala ”att-göra-lista”.. …

6834537-low_res-

1930-tals mode när det är som bäst. Den där stickade jumpern som Muriel har på sig liknar väldigt mycket mönstret i randningen på den här provlappen, fast andra färger förstås.. Det är samma typ av mönstring som i den klassiska Victory-jumpern.. Mönster till Victory-jumpern finns här på V&A’s sida med vintagemönster, längst bak om man vill sticka den. Rackarns snyggt!

6904617-low_res-

12

Jag älskar färgen på mamma Lizzies jumper.. Underbart fint!

17d8525fee1ab095af3bb3c8579ec3da

(Bildkällor här!)

/This is my new favorite show that makes me endure the season break of Outlander.. Our Zoo, set in the 30s with loads of knitting and sewing-inspiration.. Lovely!!/

3 kommentarer leave one →
 1. oktober 15, 2014 6:00 e m

  Tack för ytterligare ett serie tips. Blev helt till mig när du tipsade om Outlander, så nu har jag sett alla dom avsnitt som släppts än så länge & jag vill bara ser mer.

  • oktober 20, 2014 2:41 e m

   Visst fick man mer-begär av Outlander.. Så dumt att de tagit paus, men de måste väl få semester någon gång också.. men man längtar ju onekligen till våren då det börjar igen..

 2. november 27, 2014 6:28 e m

  Hur har jag lyckats missa den här??? Chester Zoo som är ett av Englands mest kända dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: