Hoppa till innehåll

Luxus!!

september 21, 2014

När blev jag en sådan typ som bara bloggar en gång i veckan frågar jag mig? Jag skyller på att jag har haft häcken full med annat och helt enkelt inte riktigt haft tiden.. Vi får hoppas på ändring på den fronten. En av sakerna som har tagit upp tiden är givetvis jobbet på Färgkraft, för just nu har vi fullspäckat med både det ena och det andra. Bland annat det här! Ett nytt garn som vi jobbat med och som äntligen är färdigt. Ett fantastiskt fint 2-trådigt garn i mjukaste ullen från nordiska Leicester-får och Merino från Falklandsöarna (garanterat mulesing-fri) och vi döpte det till Luxus! Är det inte fint så säg!

Luxus

Länge har det ju varit enbart 1-trådigt som gällt på Färgkraft och de garnerna är ju fantastiskt fina. Men vi ville ha något mer att komplettera med, jag speciellt efterfrågade ett garn lämpligt till stickning av kroppsnära vintagemodeller som dessutom är bra att sticka flerfärgststickning med. I över ett år diskuterade vi fram och tillbaka med vår spinnare om olika ullblandningar och nu har vi äntligen hittat fram till det vi sökte efter. Härligt så det förslår! Jag är väldigt pepp att börja sticka med det här… Mjukt som attans och väldigt trevligt att jobba med…

Luxus2

Eftersom jag inte kunde hejda mig gjorde jag en provlapp så fort vi fått ihop några omgångar provfärgningar.. Jag tänkte sticka en jumper med det här spetsmönstret så fort jag blivit klar med min rutiga gröna cardigan. Jag ville prova något nytt den här gången och tog lite andra färger än jag brukar dras till, men jag tycker de blev rackarns snygga ihop.Luxus4

Nog för att jag brukar ha garn-frossa. Det är så roligt material att jobba med, men nu har jag nog allt fått en ännu värre dos.. Men bra är väl det eftersom vi har tämligen mycket att göra och massvis med garn att färga. I helgen var i på Vävmässan i Umeå (kom hem på förmiddagen idag efter en lång bilfärd genom landet) och nästa helg är det Syfestival i Borås. Tiden runt det går i princip enbart åt till att färga garn. Men det är så roligt så det gör inget att det är lite lätt pressat läge.. Så fort jag hunnit hem från Borås-mässan gäller det att börja fota för att lägga ut det nya garnet i Färgkrafts nätbutik och sen är det vips dags för en mässa till. Nu är den fullspäckade hösten här, det är bara att köra så det ryker!
Luxus5

/I have been so busy lately that the blogposts have become more and more random. I hope to change that in the future, promise! One thing thats been keeping me busy is a heavier workload on Färgkraft but thats how it is on small family companies. Sometimes it’s just crazy and that time is now. This morning I came home after spending five days away working on a big weaving expo in the north of Sweden and on wednesday its time to go away again to another expo down south. Lots of things to do in the days in-between and lots of yarn to dye. Like this new one that we’ve been working on for almost a year. Its a thin 2-ply in in the softest merino from the Falklands (guaranteed mulesing-free) and Leicester-wool from Sweden and Denmark. I absolutely love this and can’t wait to start knitting something with it. It will be great for the typical vintage inspired models that I like to make and of course that’s what we had in mind when we started thinking about yet another type for our line of wool yarns…/

4 kommentarer leave one →
 1. september 21, 2014 9:55 e m

  Vi jobbar extra mycket i september. 🙂

 2. september 22, 2014 8:13 f m

  Å vad härliga färger! Lite mildare i framtoningen än vad du brukar använda- är det en längtan tillbaka till din period med jordfärger som du hade för något år sedan månne 😉

  Det där känns som ett garn jag skulle vilja sticka av också- tycker om flertrådiga garner! Attans att det är så ”dyrt” bara med garn- måste hitta den ”perfekta” tröjan att sticka!
  Ni kan inte lägga upp stickprover på hemsidan med bild, storlek på stickor och sträckning? Eller erbjuda mindre ”prov-nystan”?

  • oktober 13, 2014 7:29 f m

   Blev ett litet sent svar här. Trodde jag svarat redan men det måste åkt bort 🙂

   Ja visst är det fint, vi tänkte nog det skulle bli lite mer dovare färger för vi ville att det skulle bli en mer ”klassisk” garnserie. Dyrt och dyrt beror ju på hur man ser det. Om man tänker på hur många gånger varje garnnystan blivit hanterat, ullklipparen, spinnaren, oss som färgar så blir det rackarns liten timlön om man slår ut det. Man får helt enkelt se det som att man får det man betalar för och det här är bra kvalité. 😀

   Det kommer stickprover och bilder längre fram, än så länge är vi bara i uppstartar-fasen, det ligger inte ens ute till försäljning än. Men det kommer. Kommer inte kunna erbjuda mindre nystan annat än i bland om det är sånt som redan är uppnystat och som varit till någon workshop eller så. Brukar alltid beställa 1 hg härvor för det blir så högt kg pris om vår spinnare skulle göra halvhekton. 🙂

Trackbacks

 1. Our zoo… | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: