Hoppa till innehåll

En tung måndag…

september 15, 2014
tags:

Den här måndagen känns väldigt tung. Hela veckan har jag varit nervös över hur det skulle gå och visserligen är jag väldigt glad över regeringsskiftet men frågan är nu hur det ska gå.. Förra omgången var man chockad över hur ett främlingsfientligt parti ens kunde komma med, att de nu ökat till tredje största är så läskigt att man knappt vet vad man ska tro. Jag får direkta associationer till Tyskland under 30-talet. Det var dålig ekonomi och alltfler blev missnöjda. Missnöjet riktades och fick en syndabock och alltfler fångades med utan att kanske ens reflektera över hatet och det oresonliga i det.. Så vill vi ju inte ha det igen, eller hur?

Jag hoppas vi kan vända skutan nu, nu hänger det på oss att sprida glädje och älska varandra istället för att vara rädda för det främmande.. Jag vill att Sverige skall vara ett land man kan vara stolt över, där vi har en välfärd att skryta med och där vi tar hand om alla. Så låt oss jobba för det nu, för även om 30/40-talet var riktigt fina år för mode och stil så finns det åtskilligt mycket annat som jag inte vill ska upprepas och finnas i vår moderna tid…

One Comment leave one →
  1. Olivia permalink
    september 15, 2014 2:45 e m

    Usch ja, jag känner och tänker precis samma sak. Jag hoppas att resterande partier kan sammarbeta så att ”vågmästarrollen” inte blir så kännbar. // En annan Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: