Hoppa till innehåll

En rosenrosa stickrulle..

september 8, 2014

stickrulleJag gått och tänkt på hur länge som helst att jag skulle vilja ha en stick-rulle att förvara mina stickor i. Att det hade varit så smidigt då jag ofta bär med mig mina stickor när jag åker mellan jobbet och hemmet, och man vill ju inte tappa eller bryta av några på vägen. Först igårkväll kom jag till skott och sydde mig en. Äntligen! Efter att utomhus-sysslorna som var inplanerade för helgen (det är mycket nu) var avklarade så satte jag mig ned i mitt egna rum på övervåningen för lite efterlängtat sömnad och egentid (härligt).

stickrulle2

Det tog sin lilla tid att välja tyg, men till slut vann det här sockersöta ros-tyget. Ska det va så ska det va ordentligt, och jag älskar ju både blommönster och rosa av alla dess slag.stickrulle3

Småfållor som håller stickorna på plats, med de tunnaste stickorna till vänster och upp till de tjockaste. Jag vet ju med mig att jag i stort sett bara stickar på 2,5or till 5or så det var inte nödvändigt att göra plats för några jumbo-stickor…stickrulle4

Ett tjockare tyg (av kanvas-typ)på utsidan och det hela fållades med kantband. Enkelt och snabbt. Ibland är kantband ruskigt smidigt!stickrulle5

Ett band av rosentyget att knyta ihop med och vips har man en smidig och bra förvaring till sina käraste stickor!  stickrulle6

/I made this last night! Been wanting a knitting needle roll for a very long time to get me more organized with my knitting needles but it wasn’t until last night I finally got around to make one. It turned out very good actually. With a pink sturdier fabric on the outside and a nice rose patterned fabric on the inside it became both handy and sweet. The bias tapes finished the edges and made the whole thing a very fast thing to sew. Love bias tape for this sort of things../

2 kommentarer leave one →
  1. september 8, 2014 10:55 f m

    Oj så fin den är!! 🙂 Jga gjorde ett avlångt fodral häromveckan (som en påse typ) men det här mycket mer prydligt 🙂 Snygg färg dessutom.

  2. september 13, 2014 12:42 e m

    Fint som snus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: