Hoppa till innehåll

Sjukdagar med Claire och Jamie…

september 24, 2014

Givetvis tog jag med mig en bacill hem från Umeå. Men inget ont som inte har något gott med sig. Samtidigt som jag blev snuvig och krasslig och behöver extrem-vila för att hinna bli frisk till Syfestivalen i Borås till helgen upptäcker jag något som jag längtat efter i åratal. Nämligen att Outlander, det vill säga Främligen av Diana Gabaldon äntligen filmatiserats..

a93e3aec8dc477215644719718413437

Såntdär kan ju vara vanskligt och det var inteutanfarhågor som jag börjadetittapå de avsnitt som sänts. (Den visas påsöndagariamerika’tt och går att tittapå lite varstans t.ex Viaplay ellerandrastreamings-tjänster). När det är en bok man harettlångvarigförhållande med och läst tills man nästan kan handlingenutantillblir man julätt lite kräsen och krävande…

Outlander 2014

Men ibland ska man ju ha tur också. Det här funkar alldeles utomordentligt utmärkt. Jag är hel-frälst. De har fått med det viktigaste och tagit bort ytterst lite. Framför allt är känslan från böckerna där, Claires hetsporre-humör, Jamies godmodighet (och ähum.. den extrema ”snyggo-faktorn” finns också där..), Skottlands skönhet och den berättande tonen är också tämligen lik bok-orginalet. Outlander 2014

Dessutom har de hittat perfekta skådisar och nästa gång jag läser om någon av böckerna gissar jag att min mentala bild av karaktärerna kommer vara väldigt likt de i filmatiseringen…
8d7454a96dccc6e52e99bab27ccdf224

De skottska dimmiga miljöerna och alla vackra hästar gör mig dessutom än mer sugen på att bli frisk, klara av mässan och sen få sadla upp Kansas och ge mig av för att gallopera över nejderna (har ju tyvärr inga heder, något jag alltid saknat med att bo i Västergötland, men någon liten äng kan ju duga och med lite fantasi kan man ju låtsas att det är Skottland på 1700-talet, och är det något jag har mycket av så är det fantasi…)b1d6d182682288ce905c49da7d27e486

345159a407041de81d7d505f580849ae
Outlander 2014
9dfe4db2dfafd1c642640c4850084932

638bc199b64abcd4e46b3faa85dde213

(Bildkällor finns här på min pinterest!)

/I unfortunately got sick after the Umeå-expo that was last weekend and now I have to rest as much as I possibly can to be fit for another working weekend with the sewing festival that takes place in Borås this weekend.. Good for me is that I discovered that Outlander is possible to view here in sweden as well.. I totally loved the outlander-series when I was younger and am happy to say that the series has been beautifully done.. It’s rather tricky to make such a book in to a tv-show I would think, so easy to disappoint so many fanatic readers (like myself) but this is the best ever and I’m very much the opposite of disappointed.. /

3 kommentarer leave one →
 1. september 24, 2014 1:33 e m

  Just ja! Du gillar ju också Outlander! Hade jag kommit ihåg det hade jag såklart tipsat dig när jag fick veta om tv-serieplanerna i somras. Har följt Outlander på facebook sedan dess och kan bara hålla med! SÅ bra casting och verkligen en trovärdig skildring. Hade inte riktigt föreställt mig Jamie så men nu när jag fått se honom in action så funkar det mycket bra! Var tvungen att läsa om boken (även om jag också kan den nästan utantill) när det nu gått några avsnitt. Trodde först det bara var 8 avsnitt i första säsongen och bara MEN HUR SKA DOM HINNA MED ALLT?? Sen är det tydligen 16 avsnitt och bara mittsäsongs-uppehåll. Som någon recension jag läste påpekade så är också en fördel med tv-serien att samma skådis faktiskt spelar Frank och Black Jack, så det obehagliga i att dom är så lika blir ännu mer tydligt.

  • september 24, 2014 2:48 e m

   Jag hade sett reklam för att den skulle komma tidigare, men sen glömde jag av det lite. Skönt för då slapp jag gå och vänta. Gött att kunna sträck-se flera avsnitt. 🙂 Ja, man har ju varit lite orolig att de typ skulle göra en fejk-version med Cameron Diaz som Claire och Orlando Bloom som Jamie eller nått.. Tur att det inte blev så. 🙂
   Jag tycker man vänjer sig väldigt bra med Jamie, (är ju sjukt hunk-ig) och vilken sammetslen röst, jisses. Enda är att jag tycker han låter lite som Liam Neeson men det är ju inte hela världen. jag tycker nästan 16 avsnitt känns lite snålt om de ska hinna med allt. Frågan är bara om de tänker göra alla böcker och göra det till en långkörare, jag hoppas inte det.. Gillar inte när de är 20 år äldre lika mkt.

   Han som spelar Black Jack är riktigt bra på att vara otäck. Nästan ännu otäckare än i boken. Får se hur han blir i slutet. Och jag måste säga att jag väntar med olidlig spänning på ”Claire-får-smisk” scenen.. Hoppas de inte tagit bort den för den är ju bäst. 🙂 Fast man kan ju tänka sig att hustrumisshandel är lite känsligt ämne även om hon faktiskt gjort sig lite förtjänt av en uppläxning. 😉

 2. Johanna permalink
  september 27, 2014 7:23 f m

  Super duper tack för tipset, har läst böckerna om Claire & Jamie så många gånger, dock har jag föreställt mig honom som mer rödhårig än vad han är i serien. Nu har jag sett alla 7 avsnitten som finns och jag är fast, mer än fast.
  Ska bli spännande & se resten av serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: