Hoppa till innehåll

Måndagen efter mässorna…

september 29, 2014

monday

Efter mässa två helger i rad och en förkylning på det tog jag en välförtjänt lugn vilodag idag och spenderade största delen av förmiddagen under täcket. Det var ruskigt skönt att få vila upp sig lite grann.. Men eftersom jag lätt blir rastlös var jag tvungen att iallafall göra någonting litet. Så det blev till att måla naglarna också.. Det är rackarns svårt att bibehålla någotsånär snygga naglar när man har hästar och när det väl händer att samtliga naglar faktiskt ser helt ok ut så känns det som en liten seger som jag alltid blir glad av inombords. För jag har alltid haft en svaghet för snygga manikyrer och drömde om långa naglar när jag var liten och var en nagelbitare… Favoritlacket är Zoya (som dessutom är big3free, dvs fritt från formaldehyd, toulene och DBP) och jag använder i stort sett bara röda nyanser.. Den här heter Elise och är rackarns snygg med aningens guldskimmer…
monday2

När naglarna torkat och det inte finns fler lager att måla tar jag upp de små saker jag fått med mig hem efter Syfestivalen i Borås.. Den här gången var jag tämligen sparsam och det blev bara några smågrejer. Som det här bad-kitet.. I vintras fick jag ett liknande paket och bad-bakelserna var fantastiska. Så när jag gick förbi dem i en monter så kunde jag inte motstå.. För det finns ju inget bättre än ett bra bad när man känner sig lite trött och sliten… Att de ser ut som söta små bakelser som skulle kunna dugt åt Marie Antoinette själv gör ju inte saken sämre heller… monday3

De här småstickorna för kabelstickning kändes nödvändiga. Jag har bara hjälpstickor i plast så när jag såg de här i trä kändes det givet att de skulle hamna i min stickrulle…monday4

Mätlinjalen slank med den också och först när jag synat den närmre insåg jag dess storhet. Hur praktiskt som helst är ju denna lilla plastbit. Inte bara kan man mäta storlek på stickorna, men även använda den istället för måttband när man mäter stickfasthet och liknande  med både centimeter och inches och dessutom förstoring och en röd mätlinje.. Den här kommer bli mycket användbar i framtida stickning det kan jag lova.. Både kabelstickorna och mätlinjalen kommer från Knitpro (Mitt favoritmärke då det gäller stick-tillbehör, de gör mycket bra saker…).

/Today I spent most of the time before lunch in bed resting two fairs and the cold that I got in-between them. But resting is boring so I took out my favorite nail polish and managed to stay in bed for that needed rest a bit longer… I also took out my loot from the fair in Borås this weekend to inspect.. Not so much shopping this time though. I got the lovely bath cupcakes when I saw them because I felt I needed some well deserved luxury when I got home.. I’ve  used them before and they where spectacular so Im looking forward to use them again…I also got some knitting utensils, some wooden cable help needles and a measuring tool.. Very useful things to have in the knitting bag. Both from Knit pro (my favorite brand). /

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: