Hoppa till innehåll

Förra helgen…

oktober 12, 2014

Förra helgen var det dags för ytterligare en jobb-helg. Det har varit många sådana helger i rad nu i höst, en mässa kvar nu bara sen kan det bli lite lugnare tempo igen och betydligt mer tid hemma. Vi startade tidigt på lördagsmorgonen och kom så småningom fram till Lund. Där skulle det nämligen vara färgseminarium i två dagar. Mamma skulle hålla föredrag om färger och miljöaspekter inom textil och så skulle vi ha workshop och visa hur man färgar med Färgkrafts färger. Efter att ha kryssat oss igenom den för mig nya staden kom vi fram till dit vi skulle vara, rackarns mysig liten by måste jag säga. Det är ju så här tegelhus ska se ut.. lund

Sommaren hade dröjt sig kvar lite där nere i södern och det var fantastiskt fint väder båda dagarna… Härligt!
lund1

När första dagens föreläsningar var klara letade vi upp vårt hotell och blev mäkta förtjusta! Sicket mysigt ställe!lund2

Van som jag är vid lite mer standardiserade hotell blev det här ”Lilla hotellet” i Lund en väldigt trevlig överraskning och det var fantastiskt schysst att få känna sig lite mer som hemma fast man var borta..
lund3

Glad men trött, eftersom jag fortfarande drogs med den där ihärdiga Umeå-förkylningen!lund4

Mysigainnergårdar och fintputsadefasader..lund5

En gemytlig liten frukostbuffé väntade på oss på söndagsmorgonen.. lund6

Sedan var det dags att åter bege sig till Kulturen i Lund där vi höll till och det var dags för mamma att hålla sina föreläsningar. Hon är mäkta duktig på det där med textil och färg min kära mor. Ibland blir jag alldeles vimmelkantig när jag tänker på hur mycket jag har kvar att lära mig, men så lugnar jag mig när jag sedan kommer på att jag en rackarns bra lärare till hands varje dag också…lund7/Last weekend was another working weekend and we spent it in Lund where there was a convention on textile dye.. I’ve never been in Lund and it was a nice stay. Lund really is a pretty little town, very old with lots of nice old houses and streets.. We stayed in a nice small hotell that really made me feel at home at once, love that kind of hotell.. My mother held a lecture in acid dyes and then we had workshops showing how to dye both cotton and wool../

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: