Hoppa till innehåll

Kjol och blus-feber!

juli 16, 2014

fickkjol3

När kjolen var färdig insåg jag att en matchande blus var precis vad den behövde. Eftersom jag bara hade yttepyttelite tyg kvar gjorde jag bara krage och kantband i ärmhålen i samma tyg som kjolen. Själva blusen blev istället i samma vita bomullstyg som fickdetaljerna. fickkjol

Jag älskar min nya ensemble, den blev precis som jag såg framför mig. Jag får faktiskt lite Miss Marple-vibbar när jag har på mig den (kan ha att göra med att jag börjat se om hela serien nyligen.) Det där med fickor på kjolen är ju hur bra som helst. Att jag inte förstått det tidigare, fast då har jag ju visserligen löst fickbehovet genom att allt som oftast ha ett förkläde på mig.fickkjol4

Tyget köpte jag för längesedan men det har legat och väntat på rätt projekt.. Härligt när det äntligen klickar till och man ser exakt vad som passar bäst.fickkjol6

Självklart röda knappar i blusen. Inte samma som i kjolen men nära i färgen så det funkar. Röda knappar är något som alltid kommer vara favoriten när jag syr. Det blir nästan alltid supersnyggt.fickkjol5

Jag har lite av det mönstrade tyget kvar så jag skulle kunna klämma ut några detaljer till om jag vill sy fler matchande blusar. Nog för att klänning är fint, men en kjol med matchande blus tycker jag allt är lite bättre. Man får lite mer valmöjligheter och om man råkar söla på blusen (eller kjolen) så kan man fortfarande använda den andra delen ett tag till.. Jag har faktiskt fått lite kjol och blus-mani just nu och har minst tre till ensembler som jag vill sy i huvudet. Härligt när inspirationen står på topp så man knappt får plats med allt i skallen.

fickkjol2

Häpp, häpp! För att variera mig hade jag håret i lockar istället för flätor. Just nu tycker jag färgen är som bäst, inte helt nyfärgat utan lite mer ”naturligt” med lite solblekningar och lätt utväxt. Somrigt helt enkelt!

/Here’s my finished skirt and blouse ensemble. I like it a lot. Makes me feel like Im in an episode of Miss Marple or something. Allthough dresses are nice I must say I prefer the matching skirt and blouse thing more. There’s a lot more variety and If I spill something on either the blouse or the skirt it’s just to change that piece and match the leftover one with something else…. /

6 kommentarer leave one →
 1. juli 16, 2014 8:57 f m

  Så fint! Tycker jag känner igen tyget, har du möjligtvis köpt det sv mig för längesen??

  • juli 16, 2014 10:11 f m

   Ja precis! Det är från dig, superfint och jättetrevligt att sy i. Lite gulnat på baksidan men inget som syntes på framsidan 🙂

 2. juli 17, 2014 6:42 e m

  Fint! Fast jag föredrar alltid klänning. Gillar inte när det bylsar sig i midjan. 😉

 3. Alexandra permalink
  augusti 15, 2014 8:22 f m

  Hur syr du på det mönstrade tyget längst ut på blus”ärmen”? Jättefin både kjolen oh blusen verkligen! Duktig du är 🙂

  • augusti 17, 2014 9:16 f m

   Hej Alexandra!
   När jag syr på det mönstrade tyget gör jag en snedslå av tyget. Sen använder jag mig av en snedslåvikare (finns i sybehörsbutiker) och drar igenom tygremsan genom snedslåvikaren, och drar med det varma strykjärnet på andra sidan så det blir ett fint snedslå-band. Sen syr jag fast det på kanten av blusen, och viker runt kanten och syr fast för hand. Det är lite knepigt att beskriva med ord, men jag kan göra en beskrivning med bilder och lägga ut på bloggen snart. 🙂 Håll utkik! 🙂 Jag tycker det är jättekul att göra snedslåremsorna själv, blir mycket snyggare än med köpta tycker jag. och man kan få fina detaljer till sina kläder..

Trackbacks

 1. Skogsutflykt! | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: