Hoppa till innehåll

Lördags-skoj!

juli 12, 2014

lordags

Det är härligt väder ute men jag tjuvar åt mig några timmar framför symaskinen istället för att bygga en till gethage som det egentligen var tänkt den här helgen skulle handla om. Min sy-mojo har kommit tillbaka som aldrig förr och det enda jag tänker på just nu är sömmar hit och dit, vad nästa projekt ska bli och nya modeller jag kan tänkas göra. Det är rackarns roligt! Den här kjolen började jag på i veckan och den kommer bli klar om en liten stund. Den är gjord i ett härligt gammalt bomullstyg i en sådan där fin kvalité som de gjorde förr. Jag har haft det liggande i flera år och det är riktigt fint att äntligen få sy i det.lordags2

Något som jag alltid gör när jag syr kjol eller byxa är att sätta på hällor. Jag har ju nästan alltid skärp och det finns inget värre än ett skärp som glider hit och dit. Det är lite extra roligt att göra hällor, för då vet man att man är på sluttampen. det är liksom inte mycket mer än att sy linning och fålla sen är det färdigt. Jag gör hällorna genom att skära en remsa tyg, vika den med hjälp av snedslå-mojängen och strykjärnet sen viker man bara på  mitten och syr två sömmar. Snabbt och lätt!lordags3

Idag är det dessutom extra roligt i syrummet för jag har sällskap av den här lille killen. Tobbe är hos oss en vecka till när matte är på semester och det passar mig utmärkt med en hjälpreda i syrummet.lordags4

Han lägger sig lite över mina mönster som jag spritt ut på golvet (slarvmaja som jag är) och det är iallafall bra att han inte är lika effektiv som katten brukar vara i att bita och riva i det roliga och prassliga mönsterpappret. Sådana hjälpredor är inte riktigt lika uppskattade, för även om katten ser söt ut när han kastar sig på mina oskyldiga mönster är det inte lika roligt att behöva laga dem med tejp sen.lordags5Beslutsamhetsångesten över vilka röda knappar som passar bäst till fickdetaljerna fick mig att ösa ur alla röda jag har och börja sortera dem. Men det är ju inte så farligt jobbigt, knappsortering är ju typ det bästa som finns här i världen..

/ I’m spending time in my sewing room this sunny day instead of building a new goat pen that I was supposed to to this weekend. The sewingmojo has come back and I take every chance I get to sew something. I started this skirt a couple of days ago and its all but finished now, just have to decide on the buttons. A hard decision and I had to take out all my red buttons to sort through them. Love sorting buttons, it one of the most soothing thing in the world in my book../

3 kommentarer leave one →
 1. juli 12, 2014 4:54 e m

  Jag älskar också att sortera knappar! Bästa ju! Kjolen ser förresten ut att bli kanonfin!

 2. juli 14, 2014 2:30 e m

  Himla fint tyg! Skall bli spännande att se slutresultatet.

  …och så röstar jag på den mindre röda knappen som ligger på det vita 🙂

  /Fru Purjo

  • juli 16, 2014 7:53 f m

   Ja det blev bra, jag är glad att jag väntade till rätt sak att sy i tyget, har haft det i skåpet i många år. Tog dock inte den lilla knappen utan den stora, men det blev bra det också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: