Hoppa till innehåll

Klipp och klistra…

juli 7, 2014

pyssel

Man kan ju använda syrummet till annat än att sy. Klipp och klistra till exempel. Häromdagen gjorde jag slag i saken och förbättrade en tråkig svart anteckningsbok. Tanken är att jag istället för att skriva ändringar i stickmönster på lösblad som jag tappar bort (har hänt flertalet gånger) så ska jag skriva upp vad jag gör i den här ”stickboken” som jag alltid ska ha bredvid stickningen. En väldigt smart och organiserad tanke och jag hoppas jag följer den. Det är ju så träligt att inte veta hur man stickat och behöva sitta och räkna vad man gjort för att kunna göra likadant igen. Eftersom jag inte kan med att klippa i sticktidningar för att få fina bilder så skrev jag ut lite smått och gott från datorn istället. Sen fram med decoupage-limmet bara och det är dags att sätta igång. Hur resultatet blev visar jag en annan dag.pyssel2

Jag för dagen, fräsch som en nyponros om morgonen innan det stora klibbet (det är ruskigt varmt asså) slog till.. pyssel4

Här inne trivs jag som allra bäst, det är så skönt att stänga dörren om sig och göra något kreativt för sig själv. Inspirationskorten byter jag om eftersom och det gamla rostiga bettet kommer från mitt barndomshem, det hängde där i stallet när mamma och pappa köpte stället. Förmodligen hade de haft det till någon gammal arbetshäst för längesedan när gården fortfarande var ett litet lantbruk. Tycker det är väldigt fint så jag vill ha det framme att titta på.pyssel3En bild på kameraremmen i fullt bruk tillsammans med det röda skärpet. Jag är riks-nöjd med båda om jag får säga det själv!

/I’ve been needing a journal to write the changes I make when I knit, instead of writing on pieces of paper that I then loose.. So I made a custom one with knittingpictures on it using decoupageglue and printed pictures (as I haven’t the heart to cut in old magazines… How it turned out I will blog about later… Also here’s a pic on the camerastrap in full use together with the red belt, I am very satisfied with both I  dare say../

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: