Hoppa till innehåll

Härliga sommar!

juni 21, 2014

Maken och jag är inte mycket för att fira midsommar. Vi får båda lite lätt panik av den där hetsen efter det traditionella midsommarfirandet med allt vad det innebär och håller det hellre så kravlöst och avslappnat så möjligt. Igår fick vi en otroligt fin dag hemma på gården, en ledig fredag när det som bäst behövs…
midsommar2

Jordgubbsplantorna jag köpte tidigare i våras har börjat ge frukt. Det är rackarns fint att gå ut till trädgårdslandet på morgonen för att plocka in lite jordgubbar till frukost..
midsommar5

Ledig fredag innebar att jag äntligen fick äntligen tid att ta tag i någonting som jag gått och tänkt på hur länge som helst. Klätterställningar till mina bönor och ärtor. Det ser ju så tråkigt ut när bönorna ligger i en drös och bara vill ha något att klättra på…
midsommar6

Jag drog på arbetarjeansen och sågade till bitar av bakveds-läkt. Sen satte jag fast sly på dem som jag flätade ihop till klätterställning.. Det är väldigt bekvämt när man behöver raka slypinnar att man ändå har getter som älskar att äta löv.. Man slår liksom två flugor i en smäll..Utfodring och byggmaterial i ett svep…

midsommar

Efter trädgårdspyssel på förmiddagen var det dags för lunch. Vi hade laddat i flera dagar på att göra Ceasarsallad. För några dagar sedan åkte nämligen maken till en lokal chark där de tillverkar de mest fantastiska charkprodukter från djuren de har på gården. Bland annat köpte han ett kallrökt sidfläsk som inte gick av för hackor. Med egenodlad sallad, lokal gårdskyckling och riven parmesan blev det tillsammans med fläsket en otroligt god lunch. Vi sköljde ned det med en av makens goda öl och vi sa att ”vi verkligen kommit till en topp-restaurang såhär mitt ute i skogen i ingentstans”…
midsommar4Jag svidade om från jeans till klänning framåt eftermiddagen och tog på mig skorna jag vann i vintras. De kommer väldigt bra tillpass nu, mjuka och sköna som de är eftersom jag brutit andra lilltån och inte kan ha skor som klämmer ens det lilla. Jo så är det, brutit tån, igen! Precis när den andra tån slutat göra ont. VÄLDIGT typiskt skulle jag vilja säga. Den här gången var det Ruby som råkade trampa mig på foten. Det kan bli så när man har ett föl med långa ben med mycket spring i kombinerat med stor upptäckarlust. Speciellt om man inte börjat med grimma än och helt plötsligt har fölet sprungit en bra bit från mamma häst som trampade på mig i den lätta kalabaliken som uppstod.. Har man inte stålhättor kan man ju skylla sig själv kan man tycka, och det gör jag nu när jag haltar fram..

midsommar8

Jag flätade håret och tog på mig nytt läppstift (Rosy Coral från YSL). Först kändes det helt konstigt med så mycket ljusare färg på läppstiftet än det vanliga röda jag kör på. Men nu börjar jag vänja mig, och rosa är ju alltid snyggt brukar jag säga… Klänningen är riksgammal men tyckte den hängt i garderoben för länge, skärpet gjorde jag ungefär samtidigt som klänningen och de är tänkta att ha tillsammans. Betty fick till slut vara med på en bild, hon stod nämligen och bräkte efter mig under tiden jag tog korten. Till slut tröttnade jag på det och hon fick vara lite med mig.. Hon är en fin get-tjej min lilla Betty, dessutom verkar det inte bättre än att hon går och bär på smått. Så om någon månad eller så får vi en liten till på gården. En oplanerad tilldragelse, bocken hade tydligen hoppat över och hälsat på en sväng innan jag köpte henne… Så kan det ju gå ibland men en bonus är ju aldrig fel!midsommar7/Yesterday we had the most glorious of summers days. Midsommer eve and we spent it at home doing some garden work, eating good food and taking it easy.. Just the kind of midsummers celebration that I like… /

2 kommentarer leave one →
  1. juni 21, 2014 9:41 e m

    Hihi alltså den sista bilden är så himla, himla söt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: