Hoppa till innehåll

Lördag på kammaren..

juni 9, 2014

I lördags fick jag äntligen ett tillfälle att tillbringa lite tid i mitt syrum. Det var så skönt att äntligen få spendera lite lugn och ro med symaskinen igen efter hetsiga veckor med massa gårdsbestyr i och med alla nytillskott i djurskaran här hemma. Jag kände bara efter en liten stund hur all stress rann av mig och jag kom in i ett härligt meditativt sömnads-mode.

denimkjol

Jag har länge gått och fnulat på en ide om att göra en jeanskjol med samma typ av ficka som mina retro-jeans och äntligen var det dags att testa. Det hela blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. En jeanskjol har jag behövt länge så det var skönt att stryka det från min ”vill-göra-lista”.
denimkjol2

Nu för tiden skär jag med rollercutter så ofta jag kommer åt, speciellt om det är lite tjockare tyger. Det spar något otroligt på handlederna, går snabbare och så blir oftast kanterna snyggare. Men man får akta så man inte skär för snabbt så det blir snett eller att man råkar skära sig i fingret för det är en mäkta vass egg på kniven.denimkjol3

Till jeansen valde jag en klassisk gul stickning och eftersom jag tycker det är snyggt med kontraster tog jag ett rutigt tyg inuti fickorna. Dessutom är det lite tunnare än denimen så det blir lite smidigare än om man hade valt att göra fickpåsen i samma tyg. Blixtlåset dolde jag i fickan på samma sätt som jag gör när jag syr jeans.denimkjol4

När jag sitter i mitt syrum är det väldigt trevligt att titta ut genom fönstret med jämna mellanrum. Jag har nämligen den här utsikten. En fröjd för ögat och dessutom är det väldigt lämpligt eftersom jag kan ha bra koll på hästarna. Bra för min ”höns-mammighet” vad gäller mina djur samt det faktum att man måste ha extra koll på föl den första veckan. Som med alla bebisar föresten.
denimkjol5-tiltshift

2 kommentarer leave one →
  1. juni 10, 2014 7:25 f m

    Ser oerhört skönt och praktiskt ut!

    • juni 10, 2014 5:56 e m

      De blev väldigt sköna, fast lite för varma för idag.. Inte direkt värmebölje-vänligt med demin 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: