Hoppa till innehåll

och skorna ska vara röda!

juni 5, 2014

Röda skor är min absoluta favorit och av alla skomodeller är träskon den som jag använder mest. Förra sommaren när vi var i Leksand tänkte jag köpa ett par ersättare eftersom mina gamla började bli lite väl slitna men då hade de inga i röda kurbitsmålade i min storlek. Det blev att jag tog ett par vanliga röda istället.. De har stått undanställda sedan dess och i förra veckan när jag var lite rörig i huvudet på jobbet så gjorde jag äntligen slag i saken och tog fram lite färger…

kurbits

Vi har nämligen ett lager av gamla kyrkstolar som vi har i visningsrummet på Färgkraft och vi har dem målade i olika färger. Måla stol är utmärkt arbete att sticka emellan med om man är lite okoncentrerad och behöver något enkelt men kreativt att göra. I förra veckan infann sig ett sådan tillfälle när jag var super-ofokuserad på allt som hade med jobb att göra, det enda jag kunde tänka på var ju Ruby och att hon snart skulle till att föla.. Så när färgerna ändå var framme passade jag på att även sätta lite på mina träskor, som var tanken från början när jag köpte dem.kurbits2

Vi målar det mesta i ateljén med linoljefärger. Det är märkligt hur drygt det är, till en enda stol behövs inte vidare mycket färg alls. Det tar lite tid att torka måhända men fint blir det och så är det ju en väldigt trevlig färg att jobba med.kurbits3

Först hade jag inte tänkt måla riktigt så klassiskt kurbits men på något sätt blev det så ändå. Kanske för att det är vad man är mest van vid att se på träskor eller så är jag bara en traditionell typ av människa. kurbits5

Men för att ändå göra någonting lite nytt bestämde jag mig för att göra klacken blå. Rött och ljusblått är så fint tillsammans tycker jag. För att ytterligare göra träklacken beständig mot väta lackade jag två lager med linoljelack (Le Tonkinois) efter att den blå färgen torkat. Jag går ju väldigt mycket i mina träskor hemma på gården och då är det ju ibland fuktigt i gräset vilket kan slita lite extra på träet. Men med lite lack på kommer de hålla mycket längre, så ser det ju snyggt ut med härligt glansiga klackar dessutom. Det är samma lack som vi lackade golvet med på ovanvåningen, men som tydligt är går det att använda till mycket! kurbits4(Den som är observant ser att det är en liten mörkblå färgfläck på kanten av träskon som råkade smeta av sig från mina lite färgfläckiga händer. Det som är praktiskt när man målar med linoljefärg är att en liten svamp med linoljesåpa på tvättar bort färgen hur lätt som helst innan den torkat och då gör det inget om man råkar göra något litet misstag någonstans)

/Last week I took out some colors and painted myself a pair of red clogs in the traditional ”turbits-pattern”. Clogs are the model of shoe I use the most and of course red is the best color. To make it a little more daring than the traditional clog I also painted the heel. Light blue and red are so nice colors together in my opinion. After they have dried these will be on my feet most of the summer I think…./

3 kommentarer leave one →
  1. juni 6, 2014 3:33 e m

    Vad duktig du är att måla!

  2. juni 7, 2014 10:43 e m

    Wow! Hur fint som helst ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: