Hoppa till innehåll

Färdiga jeans i 50-tals modell…

oktober 20, 2013

40sjeans

Jag gjorde färdigt mina jeans för några dagar sedan och så här ser de ut. Jag blev förbaskat nöjd med dem. De är precis vad jag ville ha och jag kan inte förstå varför jag tagit så lång tid på mig att sy ett par.

40sjeans2Älskar den här typen av ficka, både praktiskt och lättsydd. Stickningarna i gul tråd blev pricken över i.

40sjeans4

Dragkedjan döljer sig i vänster ficka. Knappen är en vintageknapp ur mitt knappförråd som kändes lagom ”jeans-ig”.40sjeans5

Byxbenen fick rejält med längd så det går att vika upp och lite till. Misstaget att göra byxor vars ben blir för korta efter första tvätten har man ju gjort och jag föredrar att ta det säkra framför det osäkra.  Mina gamla Saddle Shoes har blivit rejält slitna vid det här laget men ändå lika snygga, de är dessutom rymliga nog så min brutna lilltå inte värker av att vara i kläm. 40sjeans3/I finished my retro-jeans the other day and I really like the way they turned out. The zipper is hidden in the left pocket and I made the legs long enough to fold up and then some. The mistake of making trousers that ends up to short after the first laundry isn’t something I like doing to many times. My old saddle shoes are my absolute favorites, scratchy and worn still lovely and nice. And most important, roomy enough not to hurt my broken pinky toe../

19 kommentarer leave one →
 1. oktober 20, 2013 4:18 e m

  Wow vad fina!

 2. oktober 20, 2013 5:57 e m

  Kanonfint! Gillar dragkedjelösningen så himla mkt!

  • oktober 22, 2013 10:40 f m

   Tusen tack, jo jag gillar det med. Är inte så förtjust i ”vanlig” gylf i fram och i sidan blir det ju alltid lite knöligt om man har ficka också. en väldigt bra lösning med andra ord.

 3. oktober 20, 2013 7:08 e m

  Tjusigt värre!

 4. oktober 20, 2013 8:34 e m

  Men åh vilka perfekta jeans! Superfina!

 5. Eva-Maria jonsson permalink
  oktober 21, 2013 7:40 e m

  Hej Olivia
  Har precis hittat din blogg och den är så härlig. Underbara kläder som du syr och jättebra tips om vintage. De koftor som jag har sett bl.a. Den gråa med röda knappar och en blå med hålmönster undrar jag var du har köpt mönstren. Fantastiskt snygga.

  • oktober 22, 2013 10:46 f m

   Hej Eva-Maria. Välkommen hit! Jag jobbar med garner på Färgkraft AB, det är vi som gör både garnet och mönstren till de båda koftorna du nämnde. Just de där är mina personliga favoriter och de finns med i det stickhäfte nr sju. Den turkos heter ”kattfot” och den grå heter ”sommarcardigan”. De är stickade med vårt garn som heter FX1, det är en finullsgarn, entrådigt 700m/hg. Det går åt 2 hg till båda tröjorna (alltså 2hg per tröja 😉 )

   http://shop.textalk.se/se/article.php?id=15886&art=13560685

   här är en länk till Färgkrafts butik. Om du ska till Syfestivalen i Älvsjö är vi där nu i helgen och ställer ut på mässan med både garner och stickbeskrivningar. Annars har vi butik på nätet med postorder.

   • Eva-Maria permalink
    oktober 22, 2013 5:44 e m

    Åh nu har jag beställt och betalat för stickhäftet. Om jag räknar rätt här nu så går det åt 2 garn nystan per tröja? Blev väldigt förtjust i det gula ni har och turkosa och dom rosa var fina. Ja jag hade svårt att bestämma mig för en färg men jag börjar med mönstret så får jag filura lite. Tack för svar 😉

 6. oktober 22, 2013 10:31 f m

  Skitsnygga, verkligen! Hade gärna sett HUR du har gömt dragkedjan i fickan! Har liknande mönster, (utan fickorna dock. men dom e ju lätta att sy dit), men på mitt mönster syr jag antingen dragkedjan i sidan eller bak. Det du har gjort hadde ju blivit tusen ggr snyggare!

  • oktober 22, 2013 10:50 f m

   ja, det är inte klurigt alls egentligen. Jag syr helt enkelt fast den i ”bak-fick-påsen”, sen fäster jag fickan med stickningar. Men noga då så att dragkedjan inte syns eller sticker fram bakom ”fick-framkanten” 😉
   Det blir väldigt smidigt faktiskt och ganska lättgjort. Jag håller på att rita graderingar av mina mönster så framöver kommer de finnas i en blog-shop/eller alt. Etsy om du vill se närmre hur jag ritat det. 🙂

 7. oktober 22, 2013 9:47 e m

  Jättefina! Ser mycket fram emot blog-shopen/Etsy!

 8. november 8, 2013 8:59 f m

  Liknar mina jeans från Sivletto! Snyggt & bra gjort!

 9. november 12, 2013 9:50 f m

  Snygga jeans! 🙂

 10. januari 17, 2015 8:44 e m

  Fantastiskt snygga byxor! Kan jag köpa mönstret?
  Mvh Karin på Ösäter

  • januari 21, 2015 2:26 e m

   Hej Karin.. Jag håller faktiskt på att rita mönstret till dessa i fler storlekar och tänkte kopiera upp och ha till försäljning. Ihop med lite andra mönster som jag gjort och gillar.. Men det är inte färdigt än såklart, hoppas verkligen att det ska bli det under våren.. Men jag har många järn i elden och den här planen har jag haft länge, men nu ligger de ute på ritbordet och är påbörjade iallafall.. Alltid något 🙂 Håll ut och håll utkik på bloggen. 🙂

Trackbacks

 1. Lördag på kammaren.. | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: