Hoppa till innehåll

Vad jag fick med mig hem…

februari 17, 2014

Det går ju inte att komma hem från mässan utan att få med sig lite smått och gott. I vanlig ordning hade jag knappt tid att gå ifrån montern men trots detta lyckades jag göra några trevliga små fynd. Den här inspirerande boken från Sätergläntans monter till exempel. Gott om fina mönster och färgkombinationer som får mig att vilja träna mer på flerfärgstickning, något som jag i dagsläget är lite sisådär bra på.DSC_0386

Baskrar har man aldrig för många av, den här mörkgröna har blivit en ny favorit och min standardbruna har fått en vilopaus på hatthyllan. En fin basker är lika bra vare sig man sysslar med hästarna eller man åker till ”stan” och vill vara basker-chic. Grönt är ju helt klart en rackarns fin färg till rött hår dessutom. Jag bad mamma välja en trikåstuv åt mig när hon ändå skulle gå iväg och köpa en bit till sig själv, det blev den här fina gröna. Hon vet allt att jag gillar att matcha! Stuven ska få bli till en randig topp vad det lider…

DSC_0406

Efter att min röda jumper med vita ränder är färdig tänkte jag sticka något lite mer somrigt. Så jag fyllde på garnlagret Karins Kalinka-garn. Jag har inte stickat i lingarn förut så det ska bli spännande.

DSC_0395

Jag har ju som bekant totalt snöat in på stickning så blev det mestadels stickningsrelaterade saker som följde med hem den här gången. Som ett till par till ebenholz-stickor (är väldigt nöjd med de jag köpte förra mässan), fyrkantiga rundstickor i metall till lingarnet (det blir lite väl trögt att sticka lin med trästickor) som var otroligt sköna att sticka med, samt några fler stickmarkörer och två hjälpstickor till flätstickning.

DSC_0422

DSC_0441

Universum vill verkligen hjälpa min stick-mani på traven. Dagen innan vi skulle åka såg jag nämligen att den trevliga retrobutiken Linne och lump fått in några otroligt fina stickmagasin från 40-talet. Jag hojtade till och de lade undan dem åt mig och på vägen till Stockholm hämtade vi dem i butiken.. Bara att svänga förbi och hämta godbitarna som hade massvis med toppenfina mönster och fina färgbilder i bästa 40-tals stil. Snacka om härlig inspiration och det kunde inte bli bättre tajmat..
DSC_0445/Here’s some finds I did at this weekends fair. It’s almost not possible to go and work at ”Syfestivalen” without coming home with some goodies. The 40s knittingmagazines I got at an antiquestore on my way too stockholm though, a very fitting find since it feels like I’ve got knitting on my mind all the time at the moment./

5 kommentarer leave one →
 1. kitty permalink
  februari 17, 2014 11:31 e m

  Smått o gott – sån härlig känsla att bre ut sina fynd från mässan. Trötta ben och huvudet fullt av inspiration.

 2. februari 18, 2014 7:20 f m

  That Fair Isle pattern book is on my wishlist for some time now. Your other finds are great too!

 3. februari 18, 2014 12:11 e m

  Vad härligt att läsa om dina fynd och roligt att ni hade fullt upp på mässan! Jag hade tänkt gå och såg fram mot att hälsa på i er monter, men så dök det upp en möjlighet för mig att vara med på en hantverksmarknad i Bålsta om bara två veckor och jag kände att jag måste ägna all ledig tid till att fylla på mitt förråd av kuddar i kollageteknik. Får gå i höst istället.

  Hälsningar Eva / By Juliannie

 4. Marita Toftling permalink
  februari 18, 2014 5:04 e m

  Stickmagasinen kom verkligen till rätt person när du köpte dem =) Härligt att få besök av dig och din mor!
  Kramar från Marita & Lars på retrobutiken Linne & Lump i Laxå

Trackbacks

 1. Mönster-kärlek! | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: