Hoppa till innehåll

Färglatt ska´re va!!

februari 12, 2014

Nu blir det ju mycket sticknings-inlägg här på bloggen. Men eftersom vi ska på Syfestivalen i helgen är det ju inte så konstigt. De här finfina miljövänliga bokträstickorna är en ny grej vi har med oss, eller rättare sagt har vi haft dem länge men det är först nu vi färgat in dem så de blir färglada och fina.
stickor4

stickor5Trästickor är det bästa att sticka med tycker jag. Mycket trevligare eftersom det inte glider på samma sätt som det gör på metallstickor vilket betyder att man spar på handlederna (Själv får jag kramp bara efter några varv på metallstickor). Dessutom blir stickorna bara bättre och bättre efter hand som man använder dem eftersom man ”polerar” dem med sina händer allteftersom man arbetar. Om spetsen är för vass brukar jag ta ett litet sandpapper (eller nagelfilen om man inte har något annat nära till hands) och mjuka till spetsen lite så den blir ”custom” efter vilka önskemål man har på sina stickor.

stickor2

stickor3Ett både bra och fint sätt att förvara sina stickor är ett sådant här ”spritflaske-rör”. Jag norpade den här från makens jul-whiskey häromåret. Själv dricker jag inte whiskey för det svider ju så i magen. Så det är allt tur att maken gör det, så man har något att förvara stickor i.

stickor(Stickorna kommer gå att få tag på Färgkrafts butik på nätet efter mässan)

/Knitting needles in wood are the best thing to knit with in my opinion. Lesser tension on the wrists and much nicer to hold in the hands since there not as cold as metalneedles. This year for the sewingfestival we decided to dye our usual needles in beechwood./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: