Hoppa till innehåll

Ännu mera garn…

februari 10, 2014

Vi har haft tankar på att ta in ett tvåtrådigt garn till sortimentet på Färgkraft. I förra veckan fick vi ett smakprov på ett tvåtrådigt som vår spinnare tagit fram efter att ha lyssnat på våra önskemål. Garnet visade sig vara helt underbart och efter att ha provfärgat en del fick jag äran att göra lite stickprov.stickning3

Det är så otroligt rogivande att sitta framför brasan i vardagsrummet med sin stickning och lyssna på spraket från elden och låta tankarna vandra. 
stickning

Det första jag stickar (förutom provlappar då) i garnet är den här halsduken. Garnet som är en blandning av angora, merino och Leicester ull är så mjukt att det är helt otroligt så det kommer bli väldigt mysigt att ha det om halsen. Fast jag tror nog att jag ska doppa den färdiga halsduken i ett färgbad, för nu när jag stickat några omgångar vitt och grönt till insåg jag att det blev lite för mycket Hammarby fotbollsklubb över den. Ett ljus turkos eller ljusgrönt färgbad tror jag botar det i ett kick….

stickning2Angoran är från glada skandinaviska kaniner föresten och merinon kommer från Falklandsöarna, vilket betyder att det är garanterat mulesing-fritt. Något annat skulle inte vara tänkbart, ursprunget är så otroligt viktigt, inte bara för kvalitén på varan utan för det egna samvetet. Eftersom både mamma och jag älskade garnet bestämde vi oss för att ta in det i sortimentet. Väldigt roligt med lite nytt och nu gäller det bara att vår spinnare skyndar sig att göra mer och skickar för jag kan knappt vänta på att få lägga rabarber på några till härvor att sticka av….

/We have been thinking about adding a 2-ply to our range of yarns and last week our spinner made this one after listening our wishes.. The yarn turned out to be fantastic and exactly what we wanted.. We test dyed some of it and now I’m making a scarf to try knitting with it… /

4 kommentarer leave one →
 1. februari 12, 2014 8:56 f m

  Skönt att höra att något annat än ull från plågade djur är otänkbart, det uppskattar jag mycket! Ser fram emot att beställa!

 2. februari 12, 2014 9:00 f m

  eeeehh, blev det rätt nu med annat än/plågade/otänkbart? Aaah, du hajjar andemeningen ;).

 3. februari 12, 2014 9:04 f m

  Nä, som dagens klant och med risk för att det framstår som att jag är FÖR djurplågeri vill jag för tredje och sista gången (wooow) bara meddela att så absolut inte är fallet. Sorry för kommentarsbombning…

  • februari 12, 2014 9:47 f m

   Haha! 😀 Jag förstår vad du menar, fast ibland kommer det ju ut lite fel..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: