Hoppa till innehåll

Detaljer…

januari 16, 2014

randigtr

Jag har länge varit sugen på en stickad kofta med rosett-detaljer. Ända sedan jag såg Poirotavsnittet då Miss Lemon har en underbar vinröd med rosett i halsringningen faktiskt, samma kofta dyker även upp i ett annat avsnitt ”Cat among pidgeons” där man kan få en ännu bättre glimt av hur koftan är uppbyggd. Någon gång har jag tänkt sticka en likadan, men jag insåg i helgen (när jag tittade på ”Cat among pidgeons”-avsnittet igen faktiskt) att jag lika gärna kan börja sätta rosetter på mina sticksaker redan nu. Varför vänta när det är en detalj som passar på de flesta plagg och dessutom är rackarns stiligt! Så jag satte igång på rosett-stickadet, inte svårt alls och går i en handvändning. Jag tänkte låta ringningens kant på den här tröjan bli helröd (dvs inte randig) och kanske sätter jag rosetten precis på eller en bit under. När jag lade ut den på strykbordet för att prova lite insåg jag dessutom att det vore rackarns snyggt med en vit rosett, kanske med rött mittband. Jag tror faktiskt jag ska göra båda så kan jag sätta broschnål på och variera mig så slipper jag dessutom bestämma mig för vilket som är snyggast. Valmöjligheter, det är min melodi det!

 
 

/After watching Poirot (the ”Cat among the pigdeons” episode) this weekend I realized I needed more bows on my woolies. So I knitted a bow for the jumper I’m making at the moment. I think It will look nice with a red bow in the neckline, or maybe I should make a white one with a red centerpiece? Or maybe I just make both and put brooch needle on the back instead of sewing it on and use both./

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: