Hoppa till innehåll

På tal om denim…

september 24, 2013

jeans3

Häromdagen blev jag färdig med jeansen jag hade klippt till. De blev stora till en början eftersom jag slarvat med att skriva in ändringarna på mönstret sist jag använde det. Men med lite trixande och intagning på sina ställen blev de riktigt bra och bekväma.jeans2

Jag sydde den här gången med en ”jeanstråd” eller rättare sagt en lite tjockare polyestertråd. jag som annars är helt mot polyester och alltid använder bomull eller silke-tråd får faktiskt lov att erkänna att det var rätt bra när man syr i denim, även om det här var en lite tunnare variant med stretch i. Sömmarna kommer hålla för slitage och stickningarna blev rackarns fina. Jag hade egentligen tänkt göra fickor med stickningar i bak, men tråden tog slut så det fick vara.jeans

Koftan i senapsfärgat garn som jag stickar på är ju långt ifrån färdig men min kära turkosa kofta med röda vintageknappar passade fint den med. Rött alltså, min absolut favoritfärg att slänga in som accenter till lite vadsomhelst. Örhängena är i bakelit och mina absoluta favoriter.

jeans5

Passande nog blev jeansen färdiga lagom till tisdagsmötet på Hursmorsskolans syförening som jag är med i, om än ganska sporadiskt. Klicka på länken för mer inspiration på handarbete vettja!

/I finished my jeans the other day and really like how they turned out. I made them in a stretchy denim so they are very comfortable and lovely to wear. When making them I tried this ”jeansthread” that is a bit thicker polyesterthread. I usually hate polyester and always use cotton or silkthread but now I must confess for denim it worked very well. The seams will last a long time and the topstitching looks very nice. I love my new jeans and will be sure to make more in the future!/

10 kommentarer leave one →
 1. september 24, 2013 3:15 e m

  Oh my! Vad snygga jeans.
  Å vilken pingla du är 😉 Supersnygg.

 2. september 24, 2013 4:11 e m

  Snygga och sköna ser de ut!

 3. september 24, 2013 5:38 e m

  Alltså, du är ju så tjusig du!

 4. september 24, 2013 5:51 e m

  wow , vad snygga .

 5. Tyglina permalink
  september 24, 2013 6:03 e m

  Nu blev man ju sugen på att sy jeans 🙂

 6. september 25, 2013 7:38 e m

  Så utrolig fin! Jeg håper jeg kan avansere til bukser etter hvert, foreløpig går det i bluser og skjørt. Henter masse inspirasjon i din blogg.

 7. september 26, 2013 8:54 f m

  Ser fina och bekväma ut! Inget som bra passform för att få ett plagg att kännas bra på kroppen =) Haha, känner igen problemet med att glömma bort att skriva ner ändringarna! Ofta tänker jag ”Jag skriver ner dem senare, när jag vet om det verkligen fungerar…”, sen står jag där och kliar mig i huvudet ”Vad var det nu jag ändrade?” =)

 8. september 26, 2013 7:00 e m

  Tusan vad snyggt!

 9. Kicki permalink
  oktober 10, 2013 6:48 e m

  Supersnygga 🙂 Älskar hög midja och dragkedja i sidan 🙂
  //Kicki

Trackbacks

 1. Ett till par jeans under tillverkning… | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: