Hoppa till innehåll

Ett till par jeans under tillverkning…

oktober 15, 2013

Jeans-bonanzan fortsätter. Det var riktigt roligt att sy de där tighta stretchjeansen så nu tänkte jag göra ett par till jeans i en annan modell. Det här är mitt favoritbyxmönster, en lite lösare och ledigare modell med gömd dragkedja under fickan och hög midja förstås. jeans2

Jag stod och grubblade länge på om jag ville ha fickor eller ej i bak. Till slut bestämde jag mig för, tyvärr glömde jag göra den mönsterstickning jag hade tänkt på fickan innan jag sydde på dem. Det får bli till nästa par istället. På den lokala sybehörsaffären var jeansnitarna slut så det får tillkomma senare.jenas3

Eftersom det skulle bli lite ”tjorvigt” med tre lager jeans i fickan så gjorde jag fickpåsens framdel i ett annat lite tunnare tyg i ekologisk bomull. jeans

Stickningarna syr jag med den här tråden, extratjock polyestertråd i en varm ockra som ser väldigt klassisk ut mot den mörkblå denimen. Med en jeansnål på 110 blir stickningarna fina och raka även genom kraftigt tyg som det här och Berninan syr som en dröm genom flera lager denim utan att hacka eller låta trött.  Det är riktigt härligt att få se vad den går för äntligen, tidigare har jag ju faktiskt mestadels sytt i tunnare tyger och inte riktigt insett vilken kapacitet den har. jeans4Eftersom det är tisdag så blir det här mitt bidrag till Husmorsskolans syföreningsmöte, gå in där och titta vettja.

/I’ve been making another pair of jeans. This time the fit is a bit more loose, with pockets and a hidden zipper in on of the sidepockets. I made the stitchings with a dark yellow extra strong polyesterthread. I don’t normally like polyester but sometimes it has it’s uses./

9 kommentarer leave one →
 1. oktober 15, 2013 7:20 e m

  Oh vad duktig du är, och din symaskin likaså!
  vet inte om min gamla Huskvarna skulle palla med det där!

  • oktober 19, 2013 1:05 e m

   Tack Karin-Ida! Ja Berninan har stark motor det måste jag allt säga.. 🙂

 2. Erika permalink
  oktober 15, 2013 7:34 e m

  Vad har du för mönster till de här underbara byxorna?

  • oktober 19, 2013 1:06 e m

   Det är min egen design på mönstret. Jag håller faktiskt på att göra graderingar av mina mönster för att trycka upp och sälja här på bloggen vad det lider. 🙂

   • Erika permalink
    oktober 19, 2013 6:04 e m

    Det vore fantastiskt! Jag är ständigt ute efter det perfekta byxmönstret. Det finns ännu inte. Ser fram emot att prova ditt!

 3. oktober 16, 2013 7:24 f m

  Så fint du gör, fina sömmar! Väntar med spänning på att få se dem klara.

  • oktober 19, 2013 1:07 e m

   Tack Madde! De är färdiga nu, tänkte ta och fota dem imorrn för att visa upp här på bloggen sen. 🙂

 4. oktober 16, 2013 11:01 f m

  Snygga, jag har inte sytt några jeans någon gång.

  • oktober 19, 2013 1:08 e m

   Tack Ingvor! Det är faktiskt jättekul att sy jeans. Det rekommenderar jag verkligen. Denimen känns väldigt lättsydd, förutsatt att man har tillräckligt kraftig nål förstås, och så fick jag höja spänningen på övertråden lite för att stygnen skulle bli snygga i det tjocka tyget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: