Hoppa till innehåll

En rutig klänning med gosskrage….

juli 21, 2013

Ja det börjar plocka på i klänningsgarderoben. Jag tyckte ju i våras att jag hela tiden sydde kjolar och blusar och beslöt mig för att ändra på det. Istället fick det bli klänningar för hela slanten. Den här sydde jag samtidigt som jag gjorde den blommiga. Gör man en kan man ju lika gärna göra två med en gång och spara in på tid. Så då gjorde jag det.

rutigklänningTyget är från lagret jag köpte upp för några år sedan. Det har legat på sin rulle och väntat. Rutigt är verkligen en favorit, går aldrig fel. Det här var dessutom i en fin tunn och tätvävd bomull. Fina fisken i en sommarklänning med andra ord!

rutigklänning4När klänningen hängde färdig på sin galge i syrummet insåg jag att det vore rackarns snyggt med en liten jacka till. Så det fick det lov att bli. Jag använde egentligen samma mönster som till klänningslivet (minus holkärmen förstås) och satte på en längre ärm med lite puff. Efter den här jackan fick jag mersmak på små korta jackor så det får jag allt sy lite fler av. Det gör ju verkligen om en enkel klänning till en hel ensemble.

rutigklänning3Klänningsensemblen fick sin premiärtur i går på ett 75-års kalas vid Hjälmarens strand. Jag hade dessutom fräshat upp hårfärgen dagen till ära. Det var väldigt skönt att fylla på med det röda och få bort den tråkiga utväxten. På naglarna hade jag en ny favorit, Essie, Jelly Apple och på läpparna har jag mitt bästa sommarläppstift, Yves Saint Laurent, Rouge Pur Couture nr 13 Le Orange.

plaiddress3/When I made that flowery dress I also made this one, being in the same model it was an easy thing to make two at the same time. Plaid really is a big favorite of mine and this thin cotton has been waiting for something like this. When the dress was finished I realized that it would be very nice with a matching jacket to make into an ensemble. So I made one. It basically is the same pattern as for the dresstopp but of course without the capsleeves. I got to wear this little number for it’s premiere-run yesterday at a birthday party. I also had redyed my hair to look my best and painted my nails with a new favorite, Essies Jelly Apple. On my lips I wore my favorite color for the summer, YSL Rouge pur couture, no 13 Le Orange./

5 kommentarer leave one →
 1. Susanne permalink
  juli 21, 2013 1:37 e m

  Du är ett sömnadsgeni, jättesnyggt på dig allting 🙂

 2. Annika permalink
  juli 21, 2013 5:47 e m

  Du är verkligen duktig på att sy! Jättesnygga klänningar, kjolar, blusar mm! Är det egna mönster? Jag gillar de rena linjerna, skulle gärna vilja prova själv! 🙂

  • juli 22, 2013 3:21 e m

   Annika
   Tack! ja det är allt egenritade mönster, jag gillar också när det är lite rena linjer. 🙂

 3. oktober 8, 2016 6:10 e m

  Vackert med den runda kragen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: