Hoppa till innehåll

Marin, vitt och svart…

juni 15, 2013

När jag hade gjort färdigt den där kjolen  kom jag på att det vore rackarns snyggt med en lite mer lössittande blus med en liten ”peplum” på. Så jag ritade om mitt blusmönster snabbt som ögat och sydde ihop en i samma marinblå rayontyg som jag gjorde kjolens linning i. Det här är ännu bara en prototyp, för jag måste allt ändra lite till i mönstret innan det är perfekt men den blev ändå en riktigt trevlig modell. Såhär blev utstyrseln ihop. Matchad med blå, vit och svart bakelitarmbands-trio samt ett vitt glashalsband.

peplum

Den som har ögonen med sig ser att det står en annan stol i bakgrunden än vad det brukar. Den var med bland alla godbitar jag fick från mammas väninna häromveckan, med tillhörande fotpall och den fräna kudden också. Snacka om fynd, jag tycker den gör sig väldigt bra i vårt vardagsrum.

Skorna jag tar på mig är givetvis Dkode och de här svartvita med t-slejf passade ju otroligt bra till resten av ensemblen. De här är från vårens nya modeller som vi har i butiken och det är först nu jag plockat ut ett eget par, jag förstår inte varför jag inte lade beslag på dem med en gång. Kanske är en släng av dåligt affärssinne  men jag måste säga att jag är väldigt glad att båda 41:orna inte hade hunnit bli sålda innan jag kom på att jag behövde ett par själv.

peplum2

Så tar vi en närbild, jag har nämligen på mig mitt nya favoritläppstift som jag köpte på flygplatsen i Frankfurt häromveckan. Ysl, Rouge pur Couture i färgen Le Orange nr 13. Helt underbar sommarfärg som ger en liten extra kick än det vanliga klassiskt röda.

peplum3

/After I finished that skirt the other day I realized that it would look great with a loosefitting blouse with a peplum, so I hurried and altered my blouse pattern and made this in the same blue rayon as I used for the waist in the skirt. It’s still some alterations in the pattern to make before it’s perfect but I like the model. To match the navy and white outfit I wear a trio of bakelitebangles in white, black and blue and a vintage milk-glass necklace. Of course I have a pair of Dkode-shoes on, and these black and white babies really matched the ensemble nice. They are from this summers collection and I just love the 30s feel they give me. I’m glad they weren’t sold before I realized that I needed a pair of my own. Also, here’s a close up to show off my new lipstick, it’s the Rouge pur Couture from YSL in the color ”Le Orange” nr 13. A very nice shade for summer, a bit more daring than the usual classic red that I normally wear…/

4 kommentarer leave one →
 1. juni 15, 2013 6:50 e m

  Blusen ble lekker! Skulle ønske jeg var like effektiv til å få unna sømprosjekter som du er.
  Fine sko, sånne kunne jeg også tenke meg.

 2. juni 15, 2013 7:14 e m

  Stol och kjol är helt underbara! 🙂

 3. juni 16, 2013 8:32 e m

  Snyggt!!!!

Trackbacks

 1. En rutig vardagsklänning…. | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: