Hoppa till innehåll

Göra om, göra nytt!

juni 12, 2013

Jag tycker det är väldigt roligt att ta till vara på och göra om plagg till något nytt. Speciellt när man får tänka till lite extra för att få materialet att räcka till det man tänkt. Det ger en härlig nyttokänsla som känns ända in i själen. Den här kjolen har jag sysselsatt mig lite smått med idag då jag var hemma från jobbet med en ond hals. Den är snart klar, behöver bara fästa hällorna, pressa och kanske sy på en stickning på linningen…
omgjordskjol

Från början var det en tantig sak med resårmidja. Men eftersom jag såg en potentiell vinnare i tyget som både var fint mönstrat och en trevlig slinkig rayon blev det snabbt ett ”göra-om-projekt” av den. Jag behövde bara sprätta bort resåren och ta in den i midjan eftersom den ganska mycket för stor. Tyget räckte inte till linning så istället tog jag ett annat som var liknande i sin marinblå färg (om än lite ljusare) men framförallt samma typ av kvalité. För att det skulle hänga ihop lite mer tog jag av bitarna som blev över efter jag tagit in den i midjan till att göra hällor av.

1234

Jag har en hel del tryckknappar i mitt lager så den här gången skippade jag blixtlås i sidan och tog tryckknappar istället för att få en lite mer vintage-känsla. Fram till 40-talet var det vanligare med tryckknappar än blixtlås och det riktigt trevligt alternativ faktiskt. Speciellt när det är ett lite tunnare och slinkigare tyg som man kanske inte vill skall tyngas ned av ett metall-blixtlås (jo, jag vet det finns i plast också, men dem brukar jag undvika så långt det går…)

omgjordkjol2

Det här är vad som blev kvar, inte så mycket men tänker man till lite kanske det går att komma på någonting att göra även med den här lilla ynkliga biten….Eller också bara slänga, vi får se.omgjordkjol3

/Today I was home from work with a sore throat and when I got tired of resting and just couldn’t do it anymore I made a make-over on an old-ladys-skirt with a stretchy waist. I saw the potentials in the nice print and the lovely rayon-fabric. I altered the waist by taking of the stretchy waistband and putting on another one. The fabric wasn’t enough to make the new waistband so I made it in a similar rayon and to make it fit in more I made the belt loops from what was left when I reduced it in the waist. Instead of zippers in the side I choose to put in metal snaps, since I have quite a lot and to make it feel a bit more vintage.. Now just to press the waist and fasten the belt loops…/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: