Hoppa till innehåll

Vårdagjämning, tyger och knappar..

mars 20, 2013

Idag är det vårdagjämning. För att mota bort den eviga vintern som tycks bita sig fast gick jag upp i syrummet direkt efter frukost och lade ut ett blommigt tyg som jag tänkte skulle bli en blus. Jag insåg nämligen nyligen att mitt halvårs uppehåll i sömnaden gjort att jag fått en liten brist på fina blusar, eftersom alla mina favoriter håller på att bli slitna. Det råder vi bot på med ett det här våriga tyget som jag köpte på Olssons tyger i Örebro för över ett år sedan.

onsdag4

Först blev jag tygsnål och funderade på om jag kunde klämma ut en klänning av de två metrarna jag hade köpt istället för en blus. Men så såg jag att jag klippt lite i det till en detalj i en kjol och då insåg jag att det nog inte skulle gå. Men, skam den som ger sig, jag har ju två meter av samma tyg fast i en lila färgställning. Om jag gör en klänning av det istället (fast kanske med ärmar och krage i ett annat tyg) så får jag båda klänning och blus. Det är märkligt att man kan bli så tygsnål när man ändå har ett tämligen jättestort lager av tyg, men så är det. Det måste vara samlaren inom mig som vill bunkra upp till alla kommande sömnadsprojekt och att tygerna aldrig, aldrig någonsin ska få ta slut.

onsdag2

Det roligaste när jag börjar sy på något nytt är att bestämma detaljerna. Som att lägga upp knappar och klura på vilka som kommer bli bäst. Jag har ju en knapp-vurm utan dess like (med ett likväl ganska stort lager av knappar) och att plocka och sortera dem är det bästa. Så säg, vilka knappar blir finast, ljust blå eller honungsfärgade? Hmm, ja det är något jag ska gå och grunna på under dagen. Alla knapparna är i en sådan där härlig hård gammal plast och de kommer från ett lager från en gammal sybehörsaffär som jag köpte. Härligt!onsdag3

onsdag/Today is the equinox and the day is the same length as the night. It could mean that spring is not far ahed but no, not here. The winter seems to be persistent and I’m really sick of it. So I went up to my sewingroom directly after breakfast before going to work to take out a nice flowery fabric and create some spring feelings of my own when the nature outside is ice cold and flowers are buried under frozen dirt and snow. I realized that my sewingbreak I had for half of the year (while renovating the house) has taken it’s toll on my blouse warderobe. All my blouses are getting pretty worn and I could use some new ones. One of my favorite thing is to plan the thing I’m making and getting my hands in my quite big button collection to choose witch buttons to go with the fabric. Oh the joy in fabrics and buttons, I can’t get enough of it…./

4 kommentarer leave one →
 1. mars 20, 2013 9:40 f m

  Honungsfärgade runda med ränder hade jag tagit! Strukturen gör att de skiftar lite i färg, som de gula små blommorna. Inte för att det inte är fint med kontraster, men de föll jag för… Enkla knappar till mönstrat tyg kan vara väldigt tjusigt. Men detaljrikt till detaljrikt är också fint. Som de där andra gula… Hmm.

  • mars 20, 2013 9:42 f m

   Jag lutade faktiskt också åt de gula enkla! Har dessutom ganska många av dem, så då behöver jag inte bli knappsnål heller 😉

 2. mars 20, 2013 11:35 f m

  Helt klart de store gule knapper – det er pænest!

 3. mars 20, 2013 4:00 e m

  Vilka knappar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: