Hoppa till innehåll

Jumper girl…

mars 19, 2013

I dag är det rosa som gäller. Ibland är det pasteller istället för starka färger som känns bäst. Till och med läppstiftet blev ett skirt rosa (En blandning av Clarins Joli Rouge ”Rose petal” och ”Poppy red”). Lite mer vardagskänsla och kanske en aning mer 60-tal än vanligt.

rosatroja3

Koftan heter ”Lilla jag” och är stickad i det här söta rosa finulls-garnet som vi kallar ”Rosa karamell”.

rosatroja

Den är stickad med moss-stickning och har en fin knäppkant som detalj. En riktigt trevlig modell faktiskt som jag nästan glömt bort bland alla de andra finfina modeller vi har..rosatroja2

Under den har jag en annan finfin jumper med holkärm. Väldigt skönt med många lager ull när det är så här kyligt och de rosa tonerna tyckte jag gick rackarns fint ihop. Dessutom jag gillar ju att vara en ”jumpergirl”.
rosatroja5

Kjolen är nysydd. Jag gjorde sista fållningen för hand i går kväll och pressade kanterna imorse. Egentligen klippte jag till den för längesedan, precis innan vi började flytta. Men sen hann jag inte sy den färgdigt innan jag packade ihop mitt syrum och vi flyttade till huset. Men nu äntligen kunde jag göra den färdig, det gick väldigt snabbt eftersom det mesta redan var gjort. Bara att sy ihop sen hade jag vips ännu en brun pennkjol i ylle. Man kan ju liksom inte ha för många. Det kan man verkligen inte…Favoriten just nu är att göra dem med en enkel veckplatta i bak i stället för sprund. Enkelt och snyggt och så får man ju lite mer rum att sträcka ut benen när man går.

rosatroja6

/I love this pink color and sometimes it’s the pastels that rock an outfit. This is one of our models that I almost forgot about, easy and simple but still quite dashing. Made in a color called ”Pink candy”. I chose to wear it with this pale pink jumper and made it into a jumperset. The pencilskirt is newly made, I started it before we moved but didn’t have the time to finish it then. Now I did however and it went really fast because of it’s halfmade status. Love that, so now I have another brown wool pencil skirt to ad to my collection, but one can’t have to many of those. One really can’t…/
13 kommentarer leave one →
 1. mars 19, 2013 1:02 e m

  Vilken söt kofta och kjolen var så härlig.

 2. mars 19, 2013 1:27 e m

  Hur snyggt som helst!

 3. mars 19, 2013 3:50 e m

  Åh vilken fin kjol!!

  • mars 19, 2013 3:52 e m

   Tack! Det är en riktig favorit, snygg till både vardags och lite fest. 🙂

 4. mars 19, 2013 5:02 e m

  Jättefint! Både kjol och tröjor.

 5. Malin permalink
  mars 19, 2013 5:26 e m

  Så snyggt! Gillar kjolen extra mycket.

  • mars 20, 2013 8:27 f m

   Tack! Ja det är en favoritmodell på kjol, så lätt att göra och så användbar.. 🙂

 6. mars 19, 2013 8:43 e m

  Fina kläder!
  Mosstickning är ju bara så härligt!

 7. april 3, 2013 8:24 e m

  ÅH VAD FINT!!!! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: