Hoppa till innehåll

Tankeverksamhet..

februari 24, 2013

Nu börjar jag bli lite trött på den däringa sjuksängen. När avsnitten börjar ta slut och orken kommit tillbaka såpass att man kan tänka igen men inte göra, då blir man till slut fruktansvärt frustrerad.

toes

Så vad tänker jag på då? Jo, dels har en hel del klänningar susat fram i hjärnan som är hög på alla intryck från otaliga avsnitt av Miss Marple och Poriot. Det första jag ska sy när jag orkar igen är skjortblus-klänning i det röda sidenet från mässan. Sen kommer nog en ”svajsig” klänning med holkärm och knytrosett i halsen som jag tänkte göra i en härlig marinblå rayon som jag har åtskilliga meter av (härligt att vara rik på tyg). Vad kommer sen, jo, sy färdigt min yllekavaj/jacka som hör till knappkjolen och vips så är det nog tid att åka ned på kurs i Göteborg på Tillskärarakademin. Som jag väntat på den…

När hjärnan gått igenom kläder att sy så det räcker ända till nästa år går jag igenom vad jag vill göra i trädgården. Vi ägnade ju hela förra hösten åt att fixa inne i huset. Nu kommer det snart att få fixa utanför. Efter dräneringen blivit gjord kan man äntligen börja tänka på hur trädgården ska se ut. Än så länge är den som ett oskrivet blad, med endast några vinbärsbuskar och ett gammalt oanvänt trädgårdsland. Men jag vill ha tulpaner i massor, rabatter med perenner, rosenbuskar flera stycken, lila syrener, fruktträd och drivbänkar för örterna till köket. Så förstås vore det fint med ett staket som ramar in (och håller hunden inne) och kanske en grind med precis rätta gnisslet. Bygga ett litet hus och inhägnad till ankorna (känns ju givet med ankor eftersom vi har en damm!). Flertalet sittplatser i lummiga vrår och en blå bänk borta vid stallet att sitta på när man hälsat på hästarna. Massa planer med andra ord och jag är väldigt ivrig att få börja genomföra dem. Men det är bara till att ligga kvar i sängen lite till och hänge sig åt planering, så förstås får man ju vänta på att snön försvinner, men det borde den väl ändå göra snart? Åh, vad jag längtar efter våren.

  
 
 /Now the flu’s on it’s way to be over with and I’m starting to be myself again. But not yet with the strength to do anything but rest and it’s getting rather tiresome in my opinion. Almost all the episodes of Miss Marple and Poirot allready watched and nothing to do but lay in the bed and think on all that I want to do but can’t. So what do I think about? Of course with my head all filled with Agatha Christie-fashion I think about dresses that I want to make when I’m able again. The first, a red swingdress and then one in a lovely navy rayon that I have been saving. After that I really have to think about getting that wool jacket ready to match my buttonskirt and then when all that’s done I think it may be time for that sewing course I’m taking in gothenburg in a couple of weeks. How I’ve longed for that. When I’m all finished thinking about things to sew my mind wanders to think about the garden. Last fall where all about getting the house ready and this spring it will finally be time to start fixing the garden as we like it. I’m thinking of tulips, roses, lilacs, hedges and bushes and apple trees. And of course a white fence (to keep the dog from chasing after animals in the forest) and a gate that squeaks just the right amount to be charming. Lots of plans and I’m anxious to make them come tru, just have to get well first, oh, and the snow will have to melt away… But soon, oh how I long for spring!/

4 kommentarer leave one →
 1. februari 24, 2013 4:12 e m

  Jag sitter uppkrupen i soffan och snörvlar och hostar, funderar på allt ifrån möblering till blomfröer. Mattor. Insynsskydd. När man inte kan, då vill man göra allt! T.o.m. städa kan locka…

 2. Naomi Abramowicz permalink
  februari 25, 2013 10:46 f m

  Hej Olivia!
  Jag har en fråga: hur är Olivia-skorna från Rocket originals? De är så himla fina, är de sköna också?
  Allt gott,
  Naomi

  • februari 25, 2013 11:54 f m

   Hej Naomi!
   Jag tycker de är tämligen sköna. Inte så ”läder-mjuka” som jag trodde kanske men ändå sköna. Jag är nöjd med mina, även om de kanske är lite dyra. Men det är ju svårt att hitta bra retro sommarskor så de kan väl ta ut priset. Jag kan dock inte gå i dem varje dag utan att byta ibland, då skulle jag få ont i fötterna. Kommer inte ihåg vart det gjorde ont ( var ju i somras ja hade dem sist) men ja kommer ihåg att jag fick ont någonstans efter några dar, men så är det ju med de flesta skor tycker jag nog. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: