Hoppa till innehåll

Bougainvillea

februari 4, 2013

bougainvillea5

bougainvillea3

bougainvillea

bougainvillea2

bougainvillea4

Jag har en ny älsklingsfärg. Lila. Det finns så otroligt många varianter av lila och alla är lika vackra. Den här koftan är en ny modell som legat glömd ett tag eftersom det var några ändringar som behövdes göras i mönstret innan vi satte den i ett nytt mönsterhäfte. När jag tog på mig den häromdagen och insåg vilken liten pärla den faktiskt är var jag bara tvungen att posera lite framför kameran med den på. Förutom att den är väldigt trevlig i modellen är den även den stickad i en färg (Bougainvillea G1) som helt matchar mina favoritskor ”Vega” från Dkode. Jag som älskar färgmatchning mellan accessoarer är väldans nöjd. Förövrigt är jag alldeles nyfärgad i håret och jösses vad skönt det var att bli av med utväxten. Som en ny människa och lagom till både Ciff som var nu i helgen och Syfestivalen som går av stapeln om en och en halv vecka. Lite uträknat är det visserligen, för jag brukar alltid försöka synka färgningen med jobb där man skall vara representativ. Pennkjolen med knäppning i sidan sydde jag när jag gick på tillskärarakademins kvällskurs härom året. En favorit speciellt när det är lite extra kyligt eftersom den är gjord i ett lite kraftigare ylle som håller värmen alldeles ypperligt. Blusen är en riktigt gammal sak, även den gjord av mig och jag är riktigt förtjust i kragen. Måste nog göra fler med den typen av krage snart igen för blusar med sjalkrage kan man ju faktiskt inte ha för många av.

 
 

/I’ve got a new favorite color. Purple, in all different varieties. The cardigan is one of our newer models that’s been lying in wait for some months since the pattern had some alterations that needed to be made. I took it on the other day and realized that I’t was quite the little gem and and soon it will be in another knitting-booklet that we’ll make at the firm. The colour is called ”Bougainvillea” and I also was happy to see that it really matched my favorite shoes (Vega from Dkode) really well. I just love color-matching the accessories. The skirt is made by me a year ago I think, it’s a favorite now in colder weather since it’s made from a thick wool that keeps the warmth very well. The blouse is an old one, made by me aswell. I really like the collar on that one, I think I will have to make another one soon one can’t have to many shawl collar-blouses./

9 kommentarer leave one →
 1. februari 4, 2013 8:53 e m

  Jättefint matchat!

 2. februari 6, 2013 10:01 f m

  Passar dig väldigt bra! Jag har märkt att jag börjat titta mer och mer på lila sen jag färgade håret ännu rödare… Sidencarlssons har ett interlockat ylle som är helt gudomligt mörklila, vore härligt att göra en vinterklänning i…

  • februari 8, 2013 10:21 f m

   Ja det blir att man får upp ögonen för helt andra färger med mer rött i håret..ÅÅh, det låter trevligt. Vinterklänning i ylle är något jag skulle behöva sy mig också..

 3. februari 7, 2013 3:19 e m

  Otroligt läckert, färg, modeller och matchning. Sedan är jag grymt förtjust i den där kjolen, för den blev så otroligt snygg! Blev jackan någonsin färdig?
  Just nu har jag stiltje. Det är så mycket som drar och lite som blir gjort. Men det måste man ju också tillåta då och då.
  Kram på dig! / Åsa

  • februari 8, 2013 9:33 f m

   Åh. nä den är fortfarande i bitar tyvärr, men jag har ju haft stiltje nu jag med i nästan ett halvår (jisses!!!! men det har ju varit så mkt annat att pyssla med i huset) ska dra igång mig själv nu när syrummet är färdigt och det vore ju trevligt om jackan blev färdig när snön lagt sig så man kan ha på sig den i vår.. Det ska jag verkligen lägga in som prio ett.. Ska föresten gå detaljsömnaden nu i vår, kan ju vara bra att sy den ungefär samtidigt så man kan få backning av Helena om jag skulle köra fast.

   Kram, kram!

 4. februari 8, 2013 3:11 e m

  Du är riktigt snygg i håret!

Trackbacks

 1. Tankeverksamhet.. | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: