Hoppa till innehåll

Poaro!

februari 23, 2013

När man gått igenom alla Miss Marple så finns det som tur är en hel del Poirot att titta på. Men de var lite klurigare att hitta eftersom Poriot tydligen stavas olika på utrikiska. Tursamt nog är de vare sig textade på knepigt språk eller dubbade så man blir distraherad utan helt orginal, drottningens engelska som rinner som porlande vatten in i öronen och är en fröjd att lyssna på. Det här avsnittet är ett av mina absoluta favoriter och jag njöt av att se om det. Det är  dels en riktigt härligt klurig intrig och så tycker jag sekreterar-tjejen som hittar den mördade mannen har så otroligt fin och inspirerande stil. Titta speciellt på den vinröda klänningen med de fina ärmarna, den svarta hatten och så förstås den prydligt lagda frisyren. Nästan så man blir sugen på svart hår igen, men bara nästan. Fler avsnitt finns här (!) blandat med massa klipp som jag inte har någon aning om vad det kan vara. Spännande!

 

 

/Here’s a link to some more mystery episodes, this time it’s Poirot. But a bit harder to find since Poirot apparently spells quite different in different languages. And it’s not dubbed or have any disturbing subtitles only the queens english as it should be. Lovely. This is my favorite episode and I loved to watch it again. The secretary-girl that finds the murdered man has a very lovely style and she almost made me want to change haircolor to black again, well.. Only almost. There are more episodes here!/

4 kommentarer leave one →
 1. februari 23, 2013 4:55 e m

  Lenge siden jeg har sett på Poirot, men det er jo så herlig britisk 30-tall 🙂 Miss Marple er suveren! Men jeg må ha Geraldine McEwan som Jane! Bloggen din er fantastisk 🙂

  • februari 24, 2013 9:43 f m

   Ja det är ett alla tiders program! Tack för att du gillar bloggen min 🙂

 2. februari 26, 2013 8:14 f m

  Hoppas du kryar på dig snart! Inge kul att bara ha en massa idéer och ingen energi att genomföra dem… (har sett ut så större delen av månaden för mig, så segt!)
  Vad ska du gå för kurs? Jag är fortfarande riktigt sugen på Kavajkursen, men tvekar lite inför kostnaden, resan och semesterdagarna… Måste ta ledigt 4 veckor i juli (kontoret stänger) och med en vecka i Göteborg så försvinner alla semesterdagar. Men vore samtidigt så himla kul! Obeslutsam.

  • februari 27, 2013 5:35 e m

   Jag är nästan helt kry nu, men det där eftersläpande är ju mest trötthet och det kan man ju gå med. 🙂 NÄ, det är så frustrerande att ha massa att göra men ingen ork.. men med våren kommer orken, måste vara så..

   jag ska gå detaljsömnadskursen som är på två helger, skulle egentligen gått den förra våren men fick influensa då så jag fick ställa in, men fick ha pengarna innestående. sen kunde jag inte gå i höstas för det var så mycket då så nu går jag den istället. (tur att jag redan haft influensan då så det var avklarat för i år 😉 )

   har inte kunnat bestämma mig heller. skulle vara jättekul, men det känns lite som att det är lite för mycket för att hinna med det också.. så är det ju förstås ganska dyrt, har så mycket andra kostnader med huset nu att det är lite kluvet med sådana där extra kostnader.. det blir till att budgetera allt som är utöver det absolut nödvändiga..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: