Hoppa till innehåll

Höstpromenader…

oktober 9, 2012

På hösten är det bland det bästa att gå en promenad i kyligt och klart väder och titta på allt som skiftar färg för att sedan gå in och värma sig framför en sprakande brasa. Jag längtar tills dess murar’n har installerat den nya vedspisen och lagat murstocken till öppna spisen i vardagsrummet i huset. Vi har bestämt oss för en ny vedspis i köket nämligen, en smålandsspis, större än den som var och mycket finare. Sen i framtiden ska jag sitta framför den om morgnarna och värma mig. Jag tänkar på all pizza vi ska baka i den och på hur mysigt köket kommer bli med spisen, pärlsponten och de gamla köksluckorna. Det är en lång bit kvar, men man börjar ändå få en liten, liten känsla av hur det kommer se ut när det är färdigt. Den här veckan bor jag och maken i mitt föräldrahem under tiden mor är på semester. Vi promenerar på välkända vägar från min barndom och eldar i den öppna spisen för att hålla höstkylan borta. Dagarna är fyllda, det gäller att både hålla skutan i styr på firman, passa alla djuren och fortsätta tragglandet med att renovera huset så det blir färdigt tillräckligt så att vi flytta in.

 
 

I love to take walks in the crisp autumn days just to get inside and warm those cold limbs infront of a fire. I just can’t wait to have my own fireplace renovated at our house. We have decided to get a new wood stove that is a bit bigger and more ”old-timey” than the one that already where in the house. I think about how I will warm my feet infront of the stove in the mornings, and all the pizza we’ll bake in the oven. This week me and my husband are living at my moms house, looking after the animals while she’s on holiday. 

4 kommentarer leave one →
  1. oktober 9, 2012 4:42 e m

    Höstpromenader är inte helt fel. Särskilt om man är varmt klädd och har bekväma skor på sig.

    • oktober 17, 2012 5:03 e m

      Ja verkligen, de där krispigt klara höstdagarna går inte av för hackor!

Trackbacks

  1. Helgen.. | Retro Olivia
  2. På syfestival… | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: