Hoppa till innehåll

Omplantering….

oktober 4, 2012
tags: ,

Jag är fortfarande lite trött efter en intensiv jobbperiod kombinerat med envis förkylning. En sak som jag gör då, när jag känner sig totalt oinspirerad och egentligen bara vill gå och lägga sig för att inte gå upp på flera dagar, är att ta tag i något som jag haft på ”att-göra-listan” länge men inte än tagit tag i. Det ger ett visst mått av energi att äntligen beta av något som legat och gnagt och just nu tar jag tacksamt emot allt extratillskott jag kan få. Häromkvällen tillexempel planterade jag äntligen om min Mårbacka-pelargon som jag fick stickling av från mamma i våras och Nu har den vuxit till sig och jag är nästan lite förbluffad över att jag inte hade ihjäl den. För mina sticklingar brukar inte klara sig. Det verkar vara en ihärdig liten gynnare och nu står den bredvid mina andra pelargoner i sovrumsfönstret och ser nästan lika vuxen ut som de. Jag ser fram emot när den så småningom börjar blomma. När vi väl flyttar in i huset (det närmar sig) vill jag fylla varje fönster med pelargoner så det gäller ju att vårda de jag har ömt….

 

I’m totally uninspired for the moment due to this clinging cold and a bit of a overload at the workplace. When I feel like that sometimes the best thing is to do something that’s been on the to do list forever but somehow didn’t get done. Like replanting my pelargonium”Mårbacka” that I got as a babe from my mothers larger plant. I’m very happy it survived the first months of infancy and now I look forward to it blooming. 

3 kommentarer leave one →
 1. oktober 4, 2012 9:17 f m

  Tycker att pelargoner är så himla fina. Gamla kraftiga och blommande sådana är verkligen en fröjd för ögat. Krya på dig fina du 🙂

  • oktober 4, 2012 9:20 f m

   ja visst är de fina.. Absoluta favoritblomman! Tack så mycket! Är väl egentligen frisk men fortfarande sådär efter-trött…Men det är ju träligt det med förstås….

 2. oktober 10, 2012 12:58 e m

  Kommer bli så fint i nya huset! Jag har varit väldigt dålig på att sköta om mina blommor på sistonde. Kan man applicera nån slags darwinism på det, de som är kvar har visat sig tåliga? =) Fördelen är att jag vet att jag åka iväg i två veckor utan att fixa blomvakt!

  Verkar som att det går väldigt sega höstförskylningar det här året. Har flera på jobbet som råkat ut för samma sak (har själv varit hängig i två veckor nu). Hoppas du kryar på dig snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: