Hoppa till innehåll

Glasögonen….

september 9, 2012

Jo, jag tog ju de andra glasögonen också. Har man svårt och bestämma sig så har man och eftersom jag är gjord av pengar så slog jag till på båda.  Nä, så var det ju inte riktigt. Snarare så att Synsam hade ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Jag har alltid haft en svaghet för sköldpaddsmönstrat och de här raringarna var dessutom ekologiska. För intressant för att motstå som reservpar, speciellt när man fick dem för halva priset. Nu blir det gröt ett tag framöver men var gör väl det när man kan se skarpt som en hök. Idag har jag rivit bort heltäckningsmatta från trappan i huset, ett rätt träligt arbete, jag förstår inte varför folk sätter in heltäckningsmatta. Det är ju ganska äckligt om man får säga så. Utöver det har dagen ägnats åt diverse småsysslor, som att gå in skor som kändes trånga som slalompjäxor först, också det ett träligt arbete men det måste ju göras….

Den ljusblå tröjan är bland det finaste jag äger, stickad av mormor på 40-talet och jag fick den av henne i högstadiet då jag inte hade begrepp om vilken dyrgrip det var utan använde den en hel del. Jag tyckte ju den var riktigt tjusig redan då, men var kanske inte riktigt lika försiktigt lagd. Den klarade sig hursomhelst igenom den tiden utan att råka ut för några skador. Nuförtiden har jag nästan aldrig på mig den eftersom jag är rädd att den ska bli sliten eller gå sönder. Istället tar jag fram den ibland och njuter av vad fin den är eller kanske, ytterst kanske har på mig den ibland vid speciella tillfällen. När jag fått iordning i mitt syrum i det nya huset skall jag göra en hedersplats åt den på en galge på väggen (långt från fönster med farliga solstrålar som kan bleka) så jag kan se den hela tiden och bli glad av denna lilla ljusblå karamell.

Of course I had a difficult time choosing glasses, so I took them both. They made me an offer I could’t refuse and I got the second pair at half price. Always wanted a pair of tortoise-glasses so what the heck. It will be porridge for some time now but as I now can see sharp as a hawk I think it’s worth it. The babyblue jumper is one of my most precious things, made in the 40s by my grandmother. She gave it to me when I was about 13, and of course beeing a teenager I wore it quite a lot without thinking about how precious it was, I just thought it was pretty not thinking about it’s age. But somehow I made it through those years unharmed. Nowadays I almost never wear it afraid it might get damaged. When my sewingroom is ready in the new house I’m going to make a special place for it hanging on the wall where I can se it all the time…

6 kommentarer leave one →
 1. september 10, 2012 4:40 f m

  Glasögonen är supersnyggt och koftan är ju bara helt ljuvlig.

  • september 11, 2012 12:57 e m

   Tack, tack! Ja visst är den.. en verklig juvel i garderoben.. Mormor var allt en hejjare på att sticka. hoppas jag någonsin kan bli så bra. 🙂

 2. september 10, 2012 6:44 f m

  Supersnygga glasögon, båda två. Jag väntar också på att få två nya. Ruinerad är ordet. Mina är däremot en lite annan stil än dina 🙂

  • september 11, 2012 12:58 e m

   Åh, vad bra att du tycker det.. är väldigt kul med två faktiskt. även om de var i samma stil. Spännande, hoppas de är färdiga tills du kommer på lördag så jag får se.

 3. september 11, 2012 11:03 f m

  Jättefina båda två!
  Kul att skifta då och då. 🙂
  Jag är i stort behov av ett par nya bågar jag med.

  • september 11, 2012 12:59 e m

   Tack! Ja, det är väldigt skönt att bytas om, man har ju ändå på sig dem varje dag rätt länge och till slut vill man ju byta stil lite… Synd att det är så dyrt bara 🙂 annars hade man ju lätt kunnat ha hur många som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: