Hoppa till innehåll

Sjunga muffinsens lov…

augusti 12, 2012
tags: ,

Jag hade totalt glömt vad trevligt det är med muffins. Alltså riktiga, hederliga gamla muffins, inte sådana där moderna stora café cupcakes som man bara orkar halva av innan man storknar (inte för att det är något fel på dem, men jag föredrar nog allt vanliga små när det kommer till kritan)… Idag efter vår sedvanliga söndagsbrunch kändes det som det var läge för någonting till kaffet. Efter en konsultation av ”Sju sorters kakor” stannade det på muffins, och det får jag nog ta och baka lite oftare inser jag. Går ruskigt snabbt att ”bara” slänga ihop och så blir det fasligt gott. Det här är en varitation på receptet ”Fruktmuffins”, och jag tyckte det blev riktigt lyckat. En bra grundsmet som man variera med vad som helst. Idag blev det blåbär och så lite pärlsocker på för att det är fint. Blåbären plockade jag vid huset förra gången vi var där (det finns massor). Gott!

62 gram smör (ja,jag vet knepig mängd. men det är för jag halverade orginal-receptet)

1dl socker

1 ägg

1 tsk bakbpulver

2 1/4 dl vetemjöl

3/4 dl grädde

blåbär

strösocker

Rör ihop socker och smör poröst, tillsätt ägget, rör om igen. Tillsätt grädden och mjölet blandat med bakpulvret. Tryck i några blåbär och garnera med strösocker. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Today I made cupcakes for the ”after-the-sundaybrunch-coffee”. I’ve quite forgotten how great cupcakes are. I made these one with blueberrys I picked from the forest just next to our new house. Yummy!

6 kommentarer leave one →
 1. augusti 13, 2012 9:07 f m

  You brought back my small simple pleasures of life with these delicious muffins, I have to try this … thanks for the recipe!

  • augusti 13, 2012 11:11 f m

   Your’e welcome! Hope you like them! From a classic swedish recipe book with only cookies..

 2. Kristina permalink
  augusti 13, 2012 9:43 f m

  Håller med; muffins ska det vara! Och när blir den en hederlig vetelängd trendig igen?

  • augusti 13, 2012 11:12 f m

   Ja, det kan man undra. Det slår ju faktiskt det mesta annat i fikaväg med hästlängder.

 3. augusti 14, 2012 7:10 f m

  Gillar också de gamla klassiska muffinsarna bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: