Hoppa till innehåll

Hur blev det då?

april 25, 2012

Ja, man kan ju inte posta inlägg om att lägga håret utan att ta en bild på hur det blev efteråt. Jag hade dessutom tur eftersom söndagen bjöd på soligt väder utan alltför hög luftfuktighet vilket innebar att håret höll sig snyggt ända till kvällen. Fukt är ju hårläggningarnas fiende nummer ett (tvåa torde väl vara blåst). Därför har jag numer ett nyfunnet intresse för väderleksrapporten (som jag totalt struntade i förr om åren). Man vill ju inte göra pin-curls i onödan. Om ändå olyckan skulle vara framme och det är regnigt och fuktigt (är inte så stort fan av dimma heller för den delen) så brukar jag rädda dagen (och håret) genom att dra på ett tunt hårnät.  Antingen kan man ju ha en tjusig hårnätsfrisyr eller så tar man bara av det lite snyggt när man kommit inomhus igen.

 
 

One can’t have a pin-curlpost without following it up with a picture on how it turned out. This is my usual hairdo and I had luck since the weathergods decided to make the sunday that passed sunny without any rain to spoil the curls. Nowadays it’s of the utmost importance to look at the forecast in order to plan my hairdo accordingly. Rain and wind is the enemy. I’m not to happy about fog either.

3 kommentarer leave one →
 1. Jenny K permalink
  april 26, 2012 11:01 f m

  Tjusigt värre! Själv kan jag bara inte sova med pincurls, gör lockarna med en plattång, lite knixigt men resultatet blir snarlikt!
  Tack för att du släpper in oss i din vardag och låter oss inspireras!
  // Jenny

  • april 26, 2012 3:25 e m

   Åh, jag har försökt med plattång men går bet varje gång. Men det är väl en fråga om träning antar jag.. Eller så hade jag ingen ”naturbegåvning” på att hantera el-verktyg på det sättet. 😉

   Vad kul att jag kan inspirera! Vad glad jag blir. 🙂

 2. april 26, 2012 8:06 e m

  Vackert! Sliter med mina pincurls trots kursen hos RetroElla förra veckan. Kolla gärna i min blogg där jag skriver om kurskvällen här
  http://krupnikov.wordpress.com/2012/04/18/bland-plattanger-och-pincurls-rapport-fran-kurs-hos-retroella/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: