Hoppa till innehåll

Tryck!

april 24, 2012

Idag testade jag att trycka med en schablon som jag belyste igår. Det är fortfarande tidigt i min tryckutbildning så jag är glad över att den första schablonen jag gjorde ändå funkade så bra. Det är oändligt roligt att trycka och jag längtar tills jag kommer till de mer avancerade grejerna. Jag har storstilade planer som jag ser fram emot att förverkliga. Men det ligger som sagt fortfarande i framtiden, just nu har jag iallafall snajdig tygpåse med min egen logga på att bära böckerna i när jag går till biblioteket..

 

 

Today I tried the template I did yesterday. It’s still early days in my printing-days so I’m proud over the fact that the first one I did all by myself worked so well. I have great plans for all the printing I’m going to do in the future. And now I have a cloth-bag with my logo on it. Thats pretty nice aswell.

7 kommentarer leave one →
 1. april 25, 2012 6:28 f m

  Tjusigt! Blir ju väldigt fint att bära böckerna i, och kanske lägga handarbetet i när du reser? 😉

  • april 25, 2012 9:07 e m

   Tack! Ja det går till handarbete med.. Fast jag brukar alltid glömma sånt när jag ska på resande fot, måste bli bättre på att komma ihåg det tror jag minsann…

 2. april 25, 2012 7:39 e m

  Åh! Så avundsjuk jag blir! Vill också! Så du kör med uv-belysning? Är inte det svårt?
  Väskan var kanonsnygg!

  • april 25, 2012 9:06 e m

   Ja, det är jättekul. Man lägger på ett skikt på schablonen som är ljuskänsligt och sen lägger man på orginalet. Det belyses sedan med en riktigt stark lampa, tror det är en gammal fotolampa eller nått vi har. men om man ska göra stora schabloner kan man göra det med hjälp av ett solarie. Tack, tack! Det är ju väldigt tacksamt att göra saker och ting personliga när man har tillgång till att göra egna tryck-schbloner. 🙂

   • april 25, 2012 9:08 e m

    Å det är faktiskt inte så svårt… Men man får ju ha ett visst handlag så man inte ”kluddar” för mycket. sen är det bara att träna tror jag… Vi får se hur det fortskrider. 😉

 3. april 26, 2012 10:21 f m

  Printar du bara ut orginalet från datorn på vanlig skrivare och så belyser du det? Då kan man ju få bättre schabloner än om man ska skära ut i plats för hand…
  Måste läsa på om det här. För en dag ska jag också prova!

  • april 26, 2012 3:30 e m

   Ja, jag printar ut på typ OH-blad, öh, bläckstråle tror jag det är man måste kolla så man har rätt typ av film bara så den inte smälter. 😉

   Man beskiktar schablonen med ett ”klet” som är ljuskänsligt som får torka. Så lägger man orinalet på och lyser på med starkt ljus en kort stund. Sen får man skölja av det som inte blivit härdat av ljuset och sen är schablonen färdig så fort den är torr igen. Man kan ju göra ett orignal för hand med, genom att måla med en specialfärg som inte släpper igenom ljus på en annan typ av plastfilm, eller antar att oh-blad funkar också…. har inte provat det än.. men det kommer väl… ska uppdatera allteftersom mina tryck-kunskaper ökar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: