Hoppa till innehåll

Hår-rutin…

april 22, 2012

Nu för tiden är jag ganska inkörd på pin-curls rutinen. I början kommer jag ihåg att jag tyckte det var väldigt träligt men efter hand blev det enklare och nu gör jag det nästan per automatik. Nu förtiden har jag nästan helt lagt papiljotter eller rag-rollers på hyllan eftersom det är mycket skönare att sova på pin-curlsen, och skönhetssömnen är ju inget man vill gå miste om. Jag föredrar att börja med helt torrt hår, sedan sprayar jag längderna fuktiga med en blomspruta fylld med vatten. Jag tycker det spar lite på hårbotten att göra så eftersom det inte känns alltför bra att ha  håret fuktigt och tätt mot en känslig hårbotten flera dagar i veckan. Lite läggnings-gele kramas in i håret sen är det bara att börja rulla. Jag gör två stående pin-curls i luggen som fästs med clips och resten gör jag som vanligt och är noga med att bara rulla håret inte tvinna det! Jag kör utan något vidare utarbetat schema och lite medium-slarvigt. Jag har testat att göra pin-curlsen så metodiskt och schematiskt jag någonsin mäktat med och det blir på mitt hår inte vidare stor skillnad på slutresultatet. Då kan jag lika gärna göra dem med lite mindre ordentliga, vilket båda sparar tid och gör mig mer benägen att göra det ofta. När pin-curlsen är lagda knyter jag om en bandana om det är  dagtid eller ett hårnät om det är sängdags. Sen är det bara att vänta och dagen efter har man en snabbt en retro-chic frisyr. Jag tar då bara ur nålarna, kammar först igenom med händerna. Sedan borstar jag ur det värsta Shirley Temple-krullet och kramar i lite hårkräm mot frizz. Sen fäster jag oftast håret bakom örat på ena sidan och sätter upp luggen lite lätt med en hårnål eller i ”rullor”. Lätt som en platt, i allafall när man fått lite träning på det.

 
 

This is my pin-curl routine. I like to start with dry hair that I spray with water a bit, It saves my sensitive scalp and my thick hair dries faster if it isn’t to wet. Two standing pincurls in the bands and the rest regular ones. Then I just put on a hairnet and sleeps on it. Easy peasy!

10 kommentarer leave one →
 1. april 22, 2012 7:17 e m

  Ja, jag tycker också pincurls på det sätt du beskriver det är dom bästa! På mitt hår behövs inte heller något speciellt läggningsschema med rutor utan jag kör bara på. Dock så utfärdas MYCKET STOR VARNING precis som du skriver för att lägga sig med blöt hårbotten. Jag gjorde det mycket i höstas och efter det så fick jag stora sår i hårbotten, först bak i nacken som sedan spred sig till hårfästet i pannan. INTE snyggt, gjorde ont och man kunde inte låta bli att pilla. Hade det så (och det såg riktigt illa ut) fram tills jag gick till frisören någon gång i januari/februari och då berättade om mina problem. Hon frågade om jag ofta lade mig med blött hår och jag sa ja. Sedan berättade hon hur dåligt det är för hårbotten, men problemen försvann inte trots att jag slutade. Det blev lite bättre, men fortfarande var såren kvar. Tills jag en dag fick nog, ringde vårdcentralen och fick tid hos en läkare som skrev ut preparatet Betnovat. Redan efter två dagar märkte jag skillnad och nu någon månad senare syns (nästan) inga spår. Men det hade ju varit skönt att slippa allt kliande i flera månader om jag hade gått till vårdcentralen direkt.

  • april 22, 2012 8:07 e m

   Ajaj, låter inget roligt där.. Har inte råkat så illa ut, men har rätt känslig hårbotten så jag har fått tänka på att vara snäll mot den i förebyggande syfte. Det var en frisör som nämnde det faktiskt, sa att samma sak även kunde hända om man satte upp i tofs ofta när det var blött.. att man får en ”fläck” på skallen som är öh, fuktskadad. 🙂
   Det där med att gå till VC var smart, att man så drar sig för det.. bra att veta att det finns preparat att ta till.

   • april 22, 2012 9:02 e m

    Eller hur! Vårdcentralen står from nu lite högre i kurs hos mig, när det visat sig att man verkligen får hjälp!

 2. april 22, 2012 7:35 e m

  Kan du sova på såna klämmor alltså? Det önskar jag att jag kunde, allt skulle vara mycket lättare då.

  • april 22, 2012 8:09 e m

   Japp, jag sover med dem på.. Sover kanske inte riiiiktigt lika bra som utan (men nästan). men det är ju klart bättre än stora papiljotter som jag gjorde förut ibland 😀 Det blir ju nästan helt platt och så med det där nylon-hårnätet sitter det som en smäck hela natten..

   • april 22, 2012 9:00 e m

    Fast du kör väl med hårnålar va, på resten? Så fattade jag det i alla fall. Tänker att det borde göra ont att sova med clipsen, som ju har vassa kanter?

   • april 23, 2012 6:12 f m

    Jorå, bara hårnånar på resten.. Hårclips hade nog som sagt varit lite väl obekvämt.. tar hårclips ibland på dagen om jag vill få lockar till kvällen, men då gör jag stående pincurls över hela huvudet för att det ska torka snabbare.. men de lockarna brukar oftast inte hålla lika bra som vanliga…

 3. april 23, 2012 10:34 f m

  Ah, trodde du hade clips över hela. På grund av min reumatism så sover jag dåligt ändå, så jag är väldigt känslig för att ha håret upprullat när jag ska sova.

 4. april 23, 2012 4:28 e m

  Jag har just nu en lat-period och har inte orkat lägga håret på länge … berodde nog på att jag inte varit hos frissan på länge och tappat inspirationen. Men nu var jag ju nyss hos Retroella, så man får ju ta och skärpa till sig lite. 😉

  • april 23, 2012 5:14 e m

   Ja så brukar det bli för mig med. Är ju också hyfsat nyfrissad och inspirationen till att lägga det ligger på topp.. Så hjälper det ju också att det är lite finare väder och inte möss-tvång längre..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: