Hoppa till innehåll

Call me Red!

april 6, 2012

Tillbaka från Stockholm innan snöovädret satte in och gjorde vägarna träliga. Gårdagen bjöd på ett härligt men kort besök. Mamma och jag kom i god tid så vi kunde flanera lite i solskenet innan vår första tid att passa. Jag hade på mig favoritskorna från Dkode. De sålde slut nästan med en gång på syfestivalen och jag förstår varför. De är ju hur snygga som helst och dessutom helt förträffliga att promenera på de Stockholmska gatorna i när man vill känna sig chic.

 

Jag hade en matchande halsduk på mig som värmde skönt i de kalla vindarna, för trots att det såg vårigt och vacker ut så fanns där allt en viss mån av vinter kvar. Den där första tiden vi hade att passa hade inte så mycket med arbete att göra men var desto viktigare. För jag hade passat på att få till ett besök hos den otroligt duktiga Retroella-Sarah för en välbehövlig uppfräschning. Efter den där långa influensan som dränerade livskrafterna så det hette duga så var det verkligen trevligt med några timmars skönhets-underhåll. Både mamma och jag blev väldigt väl omhändertagna och när vi var färdiga för vårt andra ärende (garn-workshop hos en av våra återförsäljare) kände vi oss som de två tjusigaste donnorna i stan och det är ju såklart viktigt när man är ute och representerar företaget.

 


Ja minsann, det var inte bara klippning som stod på schemat utan en helt ny hårfärg. Länge har jag tänkt på att bli rödhårig men har skjutit på det. Äntligen gjorde jag slag i saken och som jag sa till Sarah, det är nästan synd och skam att jag slösat bort så mycket tid på att vara brunett för rött är ju piffigt så det förslår.
 

Jag är tokigt glad i mitt nya hår. Lite ljusare kanske än vad jag först hade tänkt men det gjorde verkligen inget för den färg det blev är jag väldigt nöjd med och mörkare kan man ju alltid få det sen. Det är fortfarande så jag hajjar till när jag speglar mig för jag har inte vant mig än. Resten av långfredagen kommer förmodligen spenderas med att prova igenom garderoben för att se vilka färger som gör sig bäst till den nya hårfärgen, för att inte tala om vilken typ av sminkning som passar sig bäst när man är en eldigt rödhårig donna. Jag får akta mig så inte spegeln spricker.. Tjing, tjing!

 
 

Back from the businesstrip to Stockholm where we held a yarn-workshop at one of our retailers. The trip wasn’t all about work but fun aswell. Mum and me took the time for a well deserved stop at the hairdressers, Retroella-Sarah. I have for a long time been thinking about going red and now finally I took the plunge. I’m superhappy with it, I just can’t think why I didn’t do it earlier. 

6 kommentarer leave one →
 1. april 6, 2012 11:50 f m

  Oh vilka snygga färger på hår, halsduk, skor, blus och kofta. Blir gladf av färg!

 2. april 6, 2012 11:51 f m

  Inte så gladf, mer glad blir jag. Faktiskt.

  • april 6, 2012 12:05 e m

   Hehe, ja visst är det härligt med färg! Ju mer desto bättre. Har fått en ny insikt om vad snyggt cerise och lila kan vara.. har annars varit väldigt inkörd på rött, men det finns ju fler färger.. INget ont om rött, det är ju fortfarande den bästa färgen. 🙂 Glad påsk också förresten!

 3. april 6, 2012 4:21 e m

  Åh, så fin du är! Hela du – kjolen (som jag så väl känner igen), blusen, koftan, skorna… Och så ny frisyr och hårfärg! Själv går jag i mysbrallor och platt eländigt hår efter att ha haft mössa hela dagen.

  Du fortsätter att inspirera! Så himla snygg är du!

  • april 7, 2012 7:09 f m

   Tack! Jag kände mig riktigt piffig faktiskt, just prickar tycker jag är ett snabbt sätt att känna sig uppklädd på.. blev väldigt nöjd med håret, är roligt att lägga och greja med det nu.. även jag också har dagar då det är mössplatt och eländigt.. Har dock inga mjukisbyxor, måste sy mig ett par som dina fina velourbyxor… Behövs ju ibland när man inte vill ha obekvämt på sig. 🙂

Trackbacks

 1. Fabricera vår.. | Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: