Hoppa till innehåll

Knappval och knappkval..

april 3, 2012

Ikväll är det sömnad som gäller och det sista på prick-blusen håller på att fixas i ett hyfsat speedat tempo (drack kaffe lite för senare på dagen än vanligt och det kickade in rejält). Nu är det ju förstås inte så svårt för mig att komma in i den där lite hetsiga stämmningen när jag syr eller gör något annat jag tycker är roligt, i själva verket gör jag nog det mesta lite hetsigt när jag tänker efter. Det är bara det där med alla valmöjligheter som i vanlig ordning ger mig lite huvudbry och sinkar mig. Så vad passar inte bra då om en liten kort paus i sömnaden för att skriva ett inlägg om saken.

Det som jag fastnade på var vilka knappar som egentligen vore bäst att ta? Det är alltid samma sak när något nästan är färdigt. Jag kan inte bestämma mig. Dessutom har jag ju en lite manisk relation till mina knappar. För om jag tar fel och ”slösar” på knappar som borde vara till något annat, ja då vet jag inte vad som skulle hända. Okej, egentligen inget, för knappar är ju rätt lätta att sprätta bort och byta åtminstone om man har några andra i ungefär samma storlek att byta till. Men så är det i allafall. Som om detta inte var nog fick jag nästan dåndimpen i helgen då jag inte kunde bestämma vilket mönster jag skulle göra blusen efter. Det tog flera timmar av ångestfyllt vankande fram och tillbaka innan jag insåg att jag bara gör en vanlig skjortblus-krage istället för sjalkragen jag tänkte först och så ritade jag en ny ärm med lite mindre puff och smalare nedtill. Det blev alltså inte alls den där trekvarten som jag nämnde tidigare..
 

 

De här tre knapparna har kommit till finalspurten och jag lutar lite mer åt de röda knapparna. Rött, vitt och blått är ju en sådan tjusig kombination, en klassiker som aldrig går fel. Dessutom har jag en ansenlig mängd av dem så här behöver man inte oroa sig för att de skulle ta slut… Fast de gröna var ju också lite fräcka och vitt är ju enkelt och snyggt…. Gaaah!!

 

Taking a break in this evenings sewingtime to ponder what kind of buttons I should use. I always get problems here. I just have trouble deciding, anything really but buttons in particular. Which button, which button.. Gaah! I think I’ll take the safeway and go with red. Red, white and blue is the classic combo and I have always liked it….

5 kommentarer leave one →
 1. april 3, 2012 7:41 e m

  De röda är vackra, men lite förutsägbara, de vita är slöseri på en fin blus, de gröna gör att det blir nåt helt annat än en vanlig ”sailorstyle”-blus. Grööööönt, alltså! För visst ville du ha goda råd? 😉
  Och ja, jag är också en där som inte vill slösa på de finaste (och så ligger de o skramlar på botten av knapplådan istället…)

  • april 3, 2012 8:19 e m

   Självklart ville jag ha goda råd!! Du har dessutom en väldigt bra poäng, röda blir ju lite förutsägbart, jag kör på gröna! Mycket bra råd. 🙂 Nu när jag tittar på det igen så är det ju ingen fråga om saken. 😉 Tack.

 2. april 4, 2012 7:28 f m

  Rött!!! Rött! Rött…

Trackbacks

 1. Knappeli, knappeli, knapp! « Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: