Hoppa till innehåll

Favoritmodellen..

februari 15, 2016

14feb164.jpg

Det blir lätt så att jag snöar in totalt på ett och samma typ av plagg. Som den här modellen på klänning som är det enda jag vill ha just nu. Egentligen är det nästan samma som klänningarna jag sydde när jag var gravid, fast nu är det knappar hela vägen och såklart en mer accentuerad midja.

14feb166.jpg

Ett klänningsliv med stor holkärm (borderline kimonoärm skulle jag säga) sätts ihop med en sexvådig kjol, snabbt att sy och bekvämt att bära. Fickor ska det vara såklart. På de klänningarna där jag inte hunnit, eller rent av skippade att sätta på fickor känner jag mig oerhört naken. Man är ju liksom ständigt i behov av fickor när händerna inte räcker till att bära allt och när jag inte har det går jag och fumlar på framsidan av klänningen och svär över att det inte finns något där.

14feb162.jpg

Zigzag band är också min senast favorit. Jag hade en period för flera år sedan då jag samlade maniskt på vintage-zigzag band i fina förpackningar (det finns så mycket fint på Etsy). Främst från 30/40-talet, så oerhört fina och givetvis har jag inte velat bryta några förpackningar. Jag börjar närma mig att våga, fast det här blåa bandet var faktiskt redan öppnat när jag köpte det så man kan kalla det en tjyvstart. De gamla zigzagbanden är så fin bomullskvalite (till skillnad från många nuförtiden som är i tråkig syntet) att det är ju synd och skam att de inte används…14feb163.jpg

Det gör så mycket med lite dekoration på krage och fickor och knappar som går ton i ton. En vardagsklänning i enkel bomull blir lite tjusigare. Vardagstjusig, min absoluta favorit!14feb16.jpg

Lite lätt skrynklig var den också, men jag hade faktiskt hunnit gå på kalas i den en gång innan jag fick fram kameran.

14feb165.jpg

4 kommentarer leave one →
 1. februari 15, 2016 10:18 e m

  What a lovely dress!

 2. Anna permalink
  februari 17, 2016 10:00 f m

  Är så sanslöst snyggt! Älskar hur du återanvänder detta mönster.

  Har du kanske tips om var man kan hitta något bra, dylikt mönster som till o med en nybörjare kan klara av och dessutom kunna återanvända?

  • februari 17, 2016 3:57 e m

   Tack!!

   Hm, har inga direkt tips på mönster. Men om du tittar efter enkla mönster (burda och liknande borde ju ha om du inte hittar vintagemönster på Etsy tillexempel) så kan du ju antingen gå efter en vanlig skjortklänning och göra om efter egen smak. Eller sätta ihop ett blusmönster med en enkel kjol. Bara du hittat mönster som passar dig är det lätt att sätta ihop dem. Det handlar ju mest bara om att göra om midjemåtten så de stämmer på båda mönstrena och sätta ihop dem. Jag ska försöka snoka runt lite och se om jag kunde hitta något liknande.. (har ju sedan länge haft planen att rita upp mina mönster och börja sälja, men Rom byggdes ju inte på en dag och allt det där.. Planen kvarstår men det återstår att se när jag ska hinna få ut dem 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: