Hoppa till innehåll

God Jul!! (lite såhär i efterskott)

december 26, 2015

jul15.jpg

Såhär lite i efterskott vill jag passa på att önska en god jul! Med en liten snabb posering framför julgranen visar jag upp min julklänning som jag sydde upp några dagar innan dopparedagen. Jag är mycket för finkläder i tåliga material som fungerar även till vardags, det ska tåla att gå ut till djuren och framför allt vara skönt att ha på sig. Den här klänningen i bardotrutig bomull är inget undantag. För lite extra julighet blev det zigzagband och stora vita knappar. Fint som snus!jul153.jpgI hasten att fota innan det var dags att åka på juldags-lunch märkte jag inte ens att två knappar i fram hade missats. Stört irriterande men inget man kan photoshopa bort direkt. Man får helt enkelt föreställa sig lite. Som tur var hade jag ju en flanellunderkjol så sedligheten var ju iallafall aldrig hotad när jag gick omkring o-knäppt utan att märka det. jul152.jpgZigzag band alltså, eller rickrack som det heter på engelska. Det är bra fint faktiskt och jag kan inte förstå varför jag hade glömt bort det i min sömnad så länge…Ett tag hade jag dille på det och klickade hem i tid och otid från Etsy där det finns en uppsjö av vintage rickrack i orginalförpackning från 30/40-talet. jul154.jpg

 

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. december 29, 2015 8:52 f m

  God fortsättning på dig, vännen!
  Jag slutar aldrig att imponeras av dina klänningar! De är bara sååå fina! Själv hinner jag inte nu, men snart… Sitter och slöglor på Barnmorskorna i West End annars när tid ges och är så lockad av att sy något med lite 40-talskänsla. Nu ska jag överleva nyår, sen får vi se!

  • februari 17, 2016 3:59 e m

   God fortsättning (sjukt sent svar 🙂 )
   MEn tack så mycket, de är ju egentligen inge märkvärdiga men fina i sin enkelhet det håller jag med om. Barnmorskorna i Eastend är så bra, väldigt mysig serie. Jag sträcksåg den innan förlossningen för att komma i rätt stämning. Funkade faktiskt väldigt bra, de har så fina kläder i den serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: