Hoppa till innehåll

En randig kofta

december 7, 2015

Jag påbörjade den här koftan några veckor innan beräknad förlossning för jag ville ha något hyfsat enkelt att sticka på BB. Jag vet inte hur jag tänkte när jag sedan började göra den flerfärgad. Det är ju kanske inte så praktiskt att ta med fem olika nystan i BB-väskan. Men det gjorde jag ändå. Inte för att jag stickade något mellan värkarna ändå eller efteråt heller för den delen. Hur jag nu kunde tro att jag skulle få tid (eller lust) till det mitt uppe i barnafödandet. Men som jag ofta tänker, hellre ha med sig en stickning och inte behöva den än tvärtom.. En ganska bra devis ändå.7dec15.jpgDen är stickad i ett garn som Färgkraft tog fram för över 15 år sedan, av svensk finull sorterad för hand av mamma och således en riktigt mjuk och fin kvalité. Härlig att sticka i så det förslår med andra ord och jag är glad över att jag fick ta över det lilla lagret som fanns kvar. Dessutom är det lite uppfriskande eftersom det redan är färgat så blir det lite andra kulörer än jag kanske hade valt annars (när jag börjar med vitt och färgar upp det själv) 7dec152.jpgJag var lätt inspirerad av den här koftan som Sienna Miller bär i filmen”Edge of Love”, inte sådär värst bra film men de har mycket fint stickat att inspireras av. Knäppkanten gjorde jag dubbel eftersom det blir så fin och mjuk kant när man gör så och så är det ju typiskt 40-tal. Knapparna är vintage från 40-talet som jag fyndat på ebay. 7dec153.jpg

I finished this cardigan a couple of weeks ago but haven’t got time to take a photo of it until now. Made in a nice soft wool yarn Färgkraft (my mothers company) produced in the 90s. I was kind of inspired by this cardigan that Sienna Miller wears in the movie Edge of Love, not really a good movie in my opinion but they sure have a lot of nice knitwear to be inspired of…

4 kommentarer leave one →
 1. Ulla permalink
  december 7, 2015 5:27 e m

  Lycka lycka.

 2. december 8, 2015 6:47 e m

  Men så fin kofta! Vad duktig du är på att sticka 🙂

 3. januari 3, 2016 10:45 f m

  Jättefin kofta!

  Känner igen det där med att ta stickning med sej. Jag kör knappt ner till affären i byn utan en stickning… Och jag blir sällan stressad när det är köer eller förseningar – har jag min stickning med mej är väntetid aldrig bortkastad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: